Najavom ubojstva Seana Beana u Hitmanu 2 do bana na Twitteru

Pripazite s objavama na Twitteru vezanim uz svježeg Hitmana 2 i prvu neuhvatljivu metu koju ovjekovječuje Sean Bean jer biste mogli dobiti ban

Damir Radešić petak, 23. studenog 2018. u 13:54

U nedavno objavljenom Hitmanu 2 je prije par dana pokrenut prvi posebni događaj u kojem je cilj eliminirati Elusive Target i za to igrači imaju dva tjedna. Ovakve misije su posebno važne za Hitmana jer omogućavaju igračima konstantan priljev svježih sadržaja, a IO Interactive koji potpisuju igru su prvu metu pažljivo odabrali i ulogu dodijelili glumcu Seanu Beanu, poznatijem po tome što mu gotovo svaki lik kojeg utjelovljuje umire, nego po samoj glumi zbog čega je čest gost 9gag-a i sličnih meme-orijentiranih stranica.

Nakon što je Sean Bean kao The Undying u Miamiu postao dostupan za eliminaciju, igrači su svoje uzbuđenje dijelili na brojnim društvenim mrežama, pa tako i na Twitteru koji je prilično ozbiljno shvatio njihove riječi. Kako se korisnih TheFatConsol3R osobno uvjerio, najava ubojstva Seana Beana bez dodatnih objašnjenja je shvaćena kao direktna prijetnja što mu je donijelo ban s Twittera. Unatoč njegovim objašnjenjima kako se radi o referenci na igru, Twitter je bio neumoljiv sve dok se portal VG247 nije uključio u priču i proširio je, nakon čega je TheFatConsol3R ponovo dobio pristup svom korisničkom računu.

Hitman 2 je krenuo u prodaju 13. studenog ove godine i riječ je o akcijskoj avanturi s velikim naglaskom na prikradanja koja igračima daje potpuno slobodne ruke prilikom pristupa misijama. Prethodnik od prije dvije godine je koristio epizodni model izdavaštva i sadržaji su dodavani periodički, dok je u novom riječ o punoj igri koja će naknadno dobiti dvije ekspanzije.