Nintendo Switch nadmašio PS4 i Xbox One

Nintendo Switch je prošloga mjeseca po prodajnim rezultatima u Sjevernoj Americi ugrozio dominaciju PlayStationa 4 i Xboxa One

Viktor Krištić četvrtak, 19. listopada 2017. u 19:16

Nintendo je putem izvješća za tisak otkrio da je Nintendo Switch u rujnu premašio brojku od 2 milijuna prodanih primjeraka. Nintendova konzola je prošloga mjeseca po prodaji potukla čak i PlayStation 4 i Xbox One, koji su do sada dominirali prodajnim ljestvicama konzola. Uz to, Nintendo je otkrio da su prošloga mjeseca podjednako dobre prodajne rezultate ostvarili i sa Nintendom 3DS, te SNES Classic Editionom, koji u kombinaciji sa Nintendom Switch pokrivaju čak dvije trećine sveukupnog broja prodanih konzola u SAD-u.


S druge strane, pojedine Switch ekskluzive trenutno ostvaruju gotovo jednako impresivne rezultate. Mario + Rabbids: Kingdom Battle se tako svrstao na sedmo mjesto ljestvice najprodavanijih igara u SAD-u, dok ga u stopu prati 3DS ekskluziva Metroid: Samus Returns. Ovogodišnji hit The Legend of Zelda: Breath of the Wild je zaključio 10 najbolje prodavanih igara u rujnu, dok se Switch reizdanje Mario Karta 8 smjestilo na jedanaesto mjesto.


Sudeći po glasinama, Nintendo je uvelike ubrzao proizvodnju novih Switch konzola ususret božićnim blagdanima. Trenutni cilj im je proizvodnja od 2 milijuna konzola na mjesec, a čak i s time sumnjaju da će uspjeti zadovoljiti potražnju za novom konzolom širom svijeta.


Nintendo Switch prije kraja godine čeka nekoliko značajnijih naslova među kojima se posebno ističe iščekivani platformer Super Mario Odyssey koji izlazi već 27. listopada. Potom na red dolazi još jedna upečatljiva ekskluziva; RPG Xenoblade Chronicles koji izlazi 1. prosinca. U međuvremenu se čini da je Nintendo sa novom konzolom napokon pronašao zajednički jezik i sa eksternim izdavačkim kućama, tako da prije kraja godine na Switch stižu popularni naslovi kao što su The Elder Scrolls V: Skyrim, L.A. Noire, Doom i Rocket League.