Novi Resident Evil Village demo će (ipak) biti dostupan tjedan dana

Nakon budalaština s kratkom dostupnošću prijašnjih demo inačica novog Resident Evil Villagea, Capcom je ipak popustio pritisku igrača i posljednji demo prije izlaska će biti igriv punih tjedan dana

Damir Radešić utorak, 27. travnja 2021. u 17:57

Od kada je u siječnju prikazan prvi kratki demo Resident Evil Villagea pod nazivom Maiden, prašina oko novog poglavlja ovog horor serijala se ne stišava. Doduše, više se pričalo o famoznoj Lady Dimitrescu nego o samoj igrivosti, ali bez obzira na to, Capcomu skidamo kapu na kreativnoj promociji kakva se rijetko viđa. Valja naglasiti kako je prva demo inačica bila vezana isključivo uz PlayStation 5, pa su je samo rijetki sretnici imali priliku zaigrati, te smo se svi nadali da će iduće pokazne verzije ipak stići na više platformi što je djelomično i ostvareno. Naime, drugi demo, Village, objavljen 15. travnja i naredni Castle, od prije par dana, su bili ekskluzive za vlasnike PlayStationa 4 i 5, a omogućile su igračima istraživanje sela, odnosno zamka kako to i njihova imena sugeriraju.

Igrači su se pobunili ne zbog samo pola sata koliko su mogli provesti u svakoj od navedenih probnih verzija, već zbog njihove kratke dostupnosti. Naime, oba demoa su bila dostupna samo osam sati nakon objave što su mnogi prespavali, zaboravili ili jednostavno u vrijeme kada su bili aktivni nisu imali pristup konzolama. Naredna demo inačica je zakazana za 1. svibanj i prema planu, bit će dostupna za sve platforme na kojima će se 7. svibnja Resident Evil Village pojaviti u punom izdanju.

Isti plan uključuje i punih sat vremena istraživanja sadržaja, kao i dostupnost od 24 sata što je izazvalo lavinu negodovanja, tim više što je izlazak tako blizu. Capcom je očito shvatio da bi im bilo mnogo pametnije svim zainteresiranim igračima dati priliku da isprobaju ovaj finalni demo, pa su jučer na svom profilu Twittera objavili da se "rok trajanja" produljuje na punih tjedan dana i finalni multiplatformski demo će biti dostupan nešto više od tjedan dana, odnosno do 9. svibnja što se preklapa s izlaskom igre.

Resident Evil Village je smješten nekoliko godina nakon događaja u Resident Evilu 7 i stavlja nas u ulogu Ethana Wintersa kojeg iz nekog razloga otima naš stari znanac Chris Redfield i odvodi u misteriozno europsko selo. Istim vlada Mother Mirinda kao ključna figura, a prljave poslove za nju obavljaju četiri mutantska lorda, među kojima i ranije spomenuta Lady Dimitrescu, svaki sa svojim specifičnim podanicima. Uglavnom, mnogo krvi, još više skakanja sa stolca, ali zbog toga i volimo Resident Evil.