Objavljen A Plague Tale: Requiem, kritika i igrači prilično zadovoljni

Nastavak odličnog A Plague Tale: Innocencea od prije tri godine je jučer pušten u prodaju, a prve kritike i mišljenja igrača govore o A Plague Tale: Requiemu kao više no dostojnom nasljedniku

Damir Radešić utorak, 18. listopada 2022. u 20:55

Prije izlaska A Plague Tale: Innocencea, malo tko je uopće obraćao pažnju na ovaj naslov. Priča o bratu i sestri koji bježe pred inkvizicijom i nasrtljivim glodavcima nije nešto što upada u oko, no nakon izlaska o ovoj se akcijskoj avanturi pričalo sve više, te je u konačnici dobila zaslužena priznanja i potaknula autore na izradu nastavka.

Spomenuti je pod punim nazivom A Plague Tale: Requiem jučer pušten u prodaju u verzijama za PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC, a na potonjoj platformi ga možete nabaviti putem Steama, Epic Games Storea ili pak PC Game Passa na kojem je za pretplatnike besplatan.

Priča nas vodi u avanturu smještenu šest mjeseci nakon one iz Innocencea, a Amicia i Hugo de Rune moraju otputovati na krajnji jug Francuske gdje se prema pričama nalazi otok na kojem bi mogli pronaći lijek za Hugovu bolest.

Možda bolest nije prava riječ obzirom da dječak svako malo dobiva priliku iskoristiti novostečene nadnaravne moći poput kontrole nad tisućama štakora. Dakako, kroz igru će nas pratiti brojne moralne dvojbe, poglavito glede ubijanja protivnika i drugih akcija koje će Amicija morati poduzimati kako bi zaštitila brata, ali i samu sebe.

Iako su ocjene kritike prilično šarene i variraju od suludih 100 do neopravdano niskih 40 posto, većina recenzija hvali A Plague Tale: Requiem, pa tako portal Game Rant navodi bi ova akcijska avantura vrlo lako mogla biti najbolje izdanje ove godine, TheSixthAxis i WellPlayed hvale grafiku, zvuk, i način na koji je ispričana ova mračna avantura, dok je novinar GamesRadara nešto umjereniji i ne smatra da je riječ o većem pomaku u odnosu na Innocence, ali isto tako u zaključku kaže da pred sobom imamo još jednu priču za pamćenje.

U svakom slučaju, Requiem je najbolje prošao na Xboxu gdje mu prosječna ocjena iznosi 85 posto, inačica za PlayStation 5 je dobila jedan postotak manje, dok je prosjek verzije za PC 81 posto što, dakako, nije nimalo loše.