Objavljen Minecraft Legends, dostupan i putem Game Passa

Minecraft Legends je od jučer dostupan za svu silu platformi, a kao i uslugu Game Pass koja je od prošlog tjedna napokon službeno dostupna i u Hrvatskoj

Damir Radešić srijeda, 19. travnja 2023. u 20:13

Mojang Studios je objavio kako je Minecraft Legends dostupan za Xbox Series X|S i Xbox One konzole, PC putem Steama, Xbox Game Pass Ultimate i Xbox Game Pass za konzolu i PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 i PlayStation 5, kao i putem Gaming Huba na određenim modelima Samsung Smart televizora. N

a svim navedenim uređajima je podržan međuplatformski multiplayer, a uz Mojang, na igri je radila i ekipa Blackbird Interactivea koju su osnovali bivši zaposlenici Relic Entertainmenta, tvoraca Homeworlda i primjerice odličnog serijala Company of Heroes. Minecraft Legends je potpuno nova akcijsko-strateška igra smještena u poznati svijet Minecrafta, točnije Overworld koji doživljava invaziju Piglina pristiglih iz Nethera.

Osim same borbe, naš lik će ujedno voditi savezničke heroje u bitke obzirom da su bolje pripremljeni za borbu, a isti imaju različite prednosti i mane koje treba pametno iskoristiti. Uz obrane naših sela i napade na protivničke utvrde, u pravom duhu Minecrafta čitavo vrijeme valja voditi računa o opskrbi resursima uz koje je vezano istraživanje okruženja koje se svakim novim igranjem nasumično generira.

Kako smo spomenuli na početku, Minecraft Legends je dostupan putem PC Game Passa, koji je od nedavno dostupan i u Hrvatskoj, a kako bi promovirao ovu uslugu, Microsoft novim korisnicima daje posebnu vremenski ograničenu ponudu "3 mjeseca za 1 euro".