Objavljen veoma kratak novi prikaz za System Shock 3

Nakon duge tišine je OtherSide Entertainment na konferecniji GDC odlučio prikazati kako izgleda nova igra u kultnom serijalu

Mateja Šop srijeda, 20. ožujka 2019. u 19:45

Prošlo je više od tri godine otkad je razvojni tim OtherSide Entertainment objavio da rade na novom nastavku u serijalu System Shock. Ovaj studio je prije šest godina osnovao Paul Neurath, čovjek koji je radio na originalnim igrama, a za izradu System Shocka 3 pozvao je Warrena Spectora, koji je igračima najpoznatiji po prvoj igri u serijalu i Deus Exu.

Osim same najave nismo dobili mnogo informacija. Znamo da će glumica Terri Brosius opet svoj glas posuditi umjetnoj inteligenciji SHODAN i da će ona opet zadavati razne glavobolje protagonistu, da se priča nastavlja tamo gdje je System Shock 2 završio i da će se usmjeriti na ono što potiče SHODAN na homicidalne porive.

Sinoć na konferenciji GDC smo dobili nov, ali veoma kratak prikaz igre koja je trenutno još uvijek u alfa fazi razvoja. Razvojni tim je sada spreman podijeliti da će Systeam Shock 3 biti napravljen u Unity engineu, a prema ovome što možemo vidjeti igra zasad izgleda obećavajuće.

"Želimo da se igrači osjećaju usamljeno na neobičnoj i opasnoj lokaciji - svemirskoj postaji na samom rubu Sunčevog sustava. U svijetu koji je nekoć bio živ i prepun aktivnosti, ali kojim trenutno upravlja pomahnitali AI imena SHODAN. Trenutno postaju nastanjuju samo roboti, mutanti i umrli. Radimo na nekoliko gameplay sustava o kojima danas nećemo pričati. No, s vizualne strane, morali smo se usmjeriti na okruženje kojim dominiraju duboke, mračne, problematične i uznemirujuće sjene naglašene područjima intenzivne i fokusirane svjetlosti", rekao je Warren Spector u kratkoj prezentaciji koju možete pogledati ovdje.

System Shock 3 je u izradi za PC i trenutno neimenovane druge platforme, a nedavno je izdavač Starbreeze zbog financijskih problema vratio prava OtherSideu i zasad nije poznato tko će biti novi izdavač za igru i koliki će utjecaj raskid ovog partnerstva imati na razvoj igre. Ne znamo ni datum izlaska, pa ćemo vidjeti hoćemo li dobiti priliku najprije zaigrati novi nastavak ili potpuni remake originala na kojem radi Nightdive Studios, koji je također imao problematičan razvoj i tim je odlučio nakon povratnih informacija igrača praktički krenuti ispočetka. Sve što je OtherSide Entertainment bio spreman podijeliti o novoj igri u kultnom serijalu možete pronaći na službenim stranicama.