Objavljena besplatna inačica RTS-a Ancestors Legacy

Izdavačka kuća 1C Company je dvije godine nakon izlaska Ancestors Legacya odlučila igračima ponuditi svojevrsni opsežniji demo pod nazivom Free Peasant Edition

Damir Radešić srijeda, 10. ožujka 2021. u 14:10

Kako bi privukli igrače i dakako, dodatno zaradili, 1C Company i Destructive Creations su dvije godine od objave srednjovjekovne strategije Ancestors Legacy igračima odlučili ponuditi besplatnu varijantu iste. Ista nosi zanimljiv naziv Ancestors Legacy Free Peasant Edition kojeg možemo dvojako protumačiti, no bez obzira kako ga doživjeli, vjerujemo kako je riječ o projektu vrijednom pažnje.

Naime, besplatna verzija, a svi volimo kad nas netko daruje, donosi čak 17 multiplayer mapa i četiri solo misije iz vikinške kampanje u kojoj ćemo zapovijedati ovim neustrašivim ratnicima i pokušati prisvojiti nova područja u surovim bitkama. Što se pak multiplayera tiče, isti nudi mogućnost izbora sva četiri naroda iz pune verzije, Vikinge, Anglosaksonce, Germane i Slavene koji se mogu okušati u bitkama 1 na 1, 2 na 2 i 3 na 3 uz opciju dodavanja umjetne inteligencije na strani saveznika ili protivnika ukoliko netko nedostaje.

Kako stoji u službenom priopćenju, igrači koji vole kompetitivna nadmetanja se mogu priključiti The Ancestors Legacy Leagueu koji kreće krajem mjeseca putem Steama za sve koji posjeduju bilo koju verziju igre, a najbolji će u konačnici biti nagrađeni bežičnim slušalicama, ključevima igara i raznim drugim igračima zanimljivim stvarčicama. Ancestors Legacy je poviješću inspirirana strategija u stvarnom vremenu temeljena na srednjovjekovnim događajima.

Uz kombinaciju upravljanja resursima i izgradnju baza, igrivost je u prvom redu usmjerena prema masivnim bitkama u kojima umjesto zasebnim jedinicama upravljamo grupama, a zahvaljujući Unreal Engineu 4, svaki je lik kreiran uz gomilu detalja zbog kojih bitke izgledaju odlično, pogotovo uz mogućnost uključivanja filmske kamere u bilo kojem trenutku.

Puna verzija Ancestors Legacya na Steamu košta 29,99 eura, a oni koji vole kolekcionarska izdanja za isto će morati izdvojiti 39,99 eura uz napomenu kako je u njega uključen naknadno objavljeni DLC Saladin's Conquest koji sam za sebe vrijedi 9,99 eura.

Dok razmišljate što kupiti, preporuka je ipak zaigrati Ancestors Legacy za "seljake" i iz prve ruke provjeriti isplati li se investirati u kompletno izdanje.