Pet milijuna Vikinga zaigralo Valheim

Peteročlani tim koji stoji iza Valheima je objavio kako je spomenuti do sada prodan u preko pet milijuna primjeraka, dodali bismo, sasvim zasluženo!

Damir Radešić četvrtak, 4. ožujka 2021. u 13:00

Mjesec dana od pokretanja programa ranog pristupa, akcijski survival Valheim je zabilježio prodaju od preko pet milijuna primjeraka. U svom novom obraćanju zajednici, ekipa Iron Gatea je objavila kako su igrači u njemu kumulativno proveli preko 15.000 godina, dok su gledatelji na Twitchu proveli preko 35 milijuna sati uz prijenose drugih igrača.

Uz to, Valheim se popeo na 39. mjesto ljestvice najbolje ocijenjenih naslova svih vremena od strane igrača na Steamu na što su developeri posebno ponosni, te napominju kako svaki od njih pet, koliko ih ima u timu, uz ovakve statistike sa zadovoljstvom svaki dan prione poslu obzirom da isti nije dovršen. Kako smo spomenuli u prvoj rečenici, Valheim je još uvijek u early accessu i uz ispravke nedostataka autori rade na novim sadržajima, a prema obećanju, uskoro će objaviti plan nadogradnji za ovu godinu kojeg jedva čekamo vidjeti.

Valheim je savršen primjer kako blještavi grafički efekti ne znače apsolutno ništa bez igrivost, pa pomalo Minecraftovske "kockice" nakon sat vremena provedenih u igri nećete uopće primjećivati, ali ćete imati želju zauvijek ostati u ovom svijetu i otkrivati nove detalje koji ga krase. Ukratko, kao ratnik stradao u bitci, bivamo prebačeni u Valheim, svijet opsjednut bićima kaosa i starim protivnicima bogova kojih se isti boje, a naš je zadatak, dobiven od samog Odina, eliminirati ih i uspostaviti red.

Proceduralno generirani svijet omogućava igranje do deset igrača uz preporuku igranja tri do pet osoba, što možemo i osobno potvrditi jer u ovoj igri već danima gubimo svaki trenutak slobodnog vremena i bez pomoći prijatelja teško bismo ostvarili ikakav napredak. O našim doživljajima iz Valheima bismo mogli pričati satima jer u svakoj seansi nabasamo na nešto novo i nepredviđeno, a dio istih ćemo pokušati prenijeti u nadolazećem opisu koji je u pripremi. U svakom slučaju, čestitke developerima, a vama preporuka za nabavku ovog iznimnog naslova.