Phoenix Point igramo tek u prosincu

Na Phoenix Point su se već tijekom najave nabrusili mnogobrojni fanovi X-COM-a i premda smo ga trebali zaigrati početkom rujna, developeri su objavili novi plan

Damir Radešić srijeda, 31. srpnja 2019. u 09:22

Početkom godine smo imali priliku zaigrati razvojnu verziju Phoenix Pointa, Backer Build 3, kojeg potpisuje ekipa Snapshot Gamesa i naše smo dojmove, nakon klasične najave, prenijeli u dodatnoj koju možete pročitati ovdje. Developere predvodi Julian Gollop, čovjek kojem dugujemo zahvalnost za serijal X-COM, a upravo na njegovim temeljima počiva i njegov novi projekt.

Ukratko, riječ je o poteznoj strategiji u kojoj vanzemaljci ne dolaze direktno iz svemira, već je globalnim zagrijavanjem i topljenjem leda, virus koji je nekim čudom završio u njemu dospio u mora i isprva mutirao podvodna bića, te se počeo širiti i na kopno. Kao i u X-COM-u, predvodimo skupinu vojnika koji su brojnošću inferiorni invazijskim snagama, te ih samo lukavstvom i razmišljanjem unaprijed imamo šansu nadvladati. Ono što nas se posebno dojmilo su mutacije protivnika koje se prilagođavaju našem napretku i postaju sve opasniji, kao i osjećaj panike nakon krivo odigranog poteza.

Upravo u doba kada smo isprobavali razvojnu verziju, developeri su objavili kako će morati odgoditi izlazak za 3. rujan, a u svježem priopćenju od jučer, ponovo su si priuštili dodatno vrijeme za dovršavanje. Kako sami kažu, kao mali tim su predani stvaranju igre koja će premašiti očekivanja igrača i u kojoj će uživati duže vrijeme. Svjesni su kako im to nije prva odgoda i da će brojni fanovi biti razočarani, no interno su zaključili da će radije odgoditi izlazak za prosinac nego isporučiti proizvod koji ne zadovoljava njihove standarde.

Kao dobru vijest navode kako će umjesto finalne verzije objaviti Backer Build 5 koji će nam ponuditi mnogo robusnije iskustvo, te pozivaju sve igrače da im pomognu svojim povratnim informacijama u ovom završnom razdoblju razvoja. Vidjet ćemo hoće li uistinu biti posljednje, no nećemo se buniti ukoliko dođe do još koje odgode, jer se prema viđenom, Phoenix Point se itekako isplati čekati.