PlanetSide Arena ponovo odgođena, ovaj put do ljeta

Nakon kratke odgode sa siječnja na ožujak, ekipa Daybreak Gamesa si je još jednom odlučila dati dodatno vrijeme za dovršavanje battle royale naslova PlanetSide Arena

Damir Radešić ponedjeljak, 18. veljače 2019. u 12:00

Krajem prošle godine Daybreak Games je najavio svoju battle royale uzdanicu PlanetSide Arena koja se trebala pojaviti 29. siječnja na Steamu, no samo četiri dana prije izlaska pala je odluka o odgodi na 26. ožujak. Tada je bilo riječi kako je odgoda rezultat kritičnih izmjena osnovnih elemenata igrivosti i poboljšanja samih temelja koje će u ta dva mjeseca uspjeti odraditi. U svom novom priopćenju, autori zahvaljuju svima koji su u proteklim tjednima sudjelovali u zatvorenoj beti, te kažu kako im je cilj igračima predstaviti što ispoliraniju verziju igre na obje platforme (PC i PS4) koja će ispuniti njihova očekivanja. "PlanetSide Arenu oduvijek zamišljamo kao igru koja će igračima omogućiti epsku igrivost PlanetSide svijeta kroz kombiniranje brzih bitaka različitih klasa i masivnih multiplayer modova", kažu autori, te nadodaju da je takva politika direktni uzrok nove odgode, jer ne žele raditi kompromise.

Usporedo s ljetom kao vremenom izlaska koje ovom prilikom nije točno specificirano, developeri su objavili kako su odlučili izvršiti povrat novca svima koji su se za igru predbilježili. Naime, do sada smo po cijeni od dvadeset, odnosno četrdeset eura za sadržajno bogatije izdanje, imali priliku kupiti jedan od founders paketa koji se na Steamu više ne nude što bi mogao biti znak da će u konačnici PlanetSide Arena biti free-to-play. Doduše, takav poslovni model ekipa Daybreaka tek treba potvrditi, no bez sumnje je na ove promjene i na koncu, sam izlazak, vrlo vjerojatno utjecao Apex Legends koji se pojavio 4. veljače i doslovce pomeo konkurenciju.

Iako je prilikom najave naglašeno kako PlanetSide Arena nije isključivo battle royale naslov već će sadržavati dodatne načine igranja, isti će biti dodavani naknadno, dok bismo ga u prvoj verziji trebali iskusiti upravo kroz spomenuti mod na masivnim mapama i u timovima od čak 250 igrača koji će svoje likove moći nadograđivati tijekom partija. Dok čekamo objavu novog datuma i sam izlazak, autori će nastaviti s proširivanjem beta verzije i umetanjem novih sadržaja, premda detaljnije informacije i konkretne planove  o tom procesu poput primjerice načina pristupa testiranju, trenutno nisu objavili.