Pokrenuta ekspanzija Burning Crusade za World of Warcraft Classic

Kao što je najavljeno, Blizzardov MMORPG World of Warcraft Classic je od jučer bogatiji za nove sadržaje prve ekspanzije Burning Crusade

Damir Radešić srijeda, 2. lipnja 2021. u 13:20

Blizzard nas ponovo pokušava namamiti u svijet World of Warcrafta, igre u kojoj smo natukli toliko sati, da nas je uopće sram priznati. Kako i sam naslov ove objave govori, riječ je o nadogradnji Classic izdanja, odnosno izvornog prije svih silnih ekspanzija koje su uslijedile i preoblikovale WoW kojeg smo nekad znali i voljeli u potpuno novo iskustvo. World of Warcraft Classic su autori pokrenuli prije dvije godine na zahtjev mnogobrojnih igrača koji su željeli upravo ono originalno iskustvo koje ih je privuklo u Azeroth. Kako god bilo, prva ekspanzija, koju sada ponovo imamo prigodu proživjeti, je svojevremeno pokrenula "zlatno doba" World of Warcrafta koje se nastavilo i narednom Wrath of the Lich King kada je ova igra bila na vrhuncu slave i okupljala milijune igrača.

Sumnjamo da će Burning Crusade Classic uspjeti ponoviti svoj prijašnji uspjeh, no sigurni smo da će velik broj nostalgičara, koji se na tjednim okupljanjima s negdašnjim suborcima prisjećaju slavnih vremena, svakako obnoviti sjećanja uživo. Burning Crusade donosi dvije nove igrive rase, draenei na strani Alijanse, odnosno blood elves za Hordu, no tada je (a i danas za sve igrače Classica) mnogo značajniji podatak bio da prijašnje klase šamana i pladaina, koje su bile ekskluzivno vezane uz frakcije, sa spomenutim rasama može kreirati i suparnička strana. Nadalje, maksimalni stupanj razvoja je podignut za dodatnih deset nivoa, a predstavljen je i novi instancirani battleground, Eye of the Storm, kao i Arene u kojima će se mnogi okušati.

Sama priča nas pak vodi u Outland, novo područje i pradomovinu orka iz koje prijeti nova opasnost i igrači će imati na raspolaganju sedam zona nakrcanih novim zadacima i tamnicama koje nude daleko bogatiju opremu. Uz to, očekuju ih četiri raida, farmanje reputacija s brojnim frakcijama, kao i leteći mountovi što je bila velika novost, koja nekima isprva nije sjela, no obzirom na nepregledna područja kojima smo krstarili u Burning Crusadeu i u narednim ekspanzijama, uvelike nam je olakšalo napredak i developerima omogućilo dodavanje sadržaja koji nisu morali nužno biti u ravnini s ostatkom svijeta. U svakom slučaju, ako ste igrali World of Warcraft u vrijeme originalnog Burning Crusadea, vjerujemo da će vas, baš kao i nas same, ova vijest poprilični zasvrbjeti, a ukoliko još uvijek niste, prijateljski savjet je da ni ne isprobavate sreću - mogli biste ostati bez stvarnog života na duže vrijeme.