Predivna igra Spiritfarer dobit će tri besplatne nadogradnje

Razvojni tim Thunder Lotus Games objavio je da planiraju besplatne sadržaje za svoju hit igru koje će stići na proljeće, ljeto i jesen

Mateja Šop subota, 13. veljače 2021. u 12:30

Jedna od najljepših i najemotivnijih igara koje ste prošle godine mogli zaigrati krije se iza imena Spiritfarer. Treća sreća za razvojni tim Thunder Lotus Games kojem je ovo bila najuspješnija igra, od prodaje i dojmova igrača i kritičara, do nominacija i osvojenih nagrada. Svoj treći projekt jednostavno su opisali kao "opuštajuća menadžerska igra o umiranju", a iako to možda ne zvuči toliko opuštajuće, zbilja jest.

Vi ste Stella i prevozite duše koje još nisu spremne napustiti ovaj svijet. Na brodu ćete graditi njihove kućice i druga zdanja koja su vam potrebna za napredak, putovati svijetom i istraživati razne lokacije, a nakon što im ispunite posljednje želje i nakon što se pomire sa svojim životom, duše ćete ispratiti i poslati ih u vječna lovišta.

Već kad im je igra bila toliko uspješna, tim je napravio plan za 2021. godinu i najavio da pripremaju tri besplatne nadogradnje koje će proširiti svijet, priču i dodati quality of life promjene. Svaka će također uključivati novu dušu s kojom ćete se upoznati i koja će imati svoje prohtjeve, a evo kako plan izgleda u cijelosti:

Tim kaže da će konkretne datume i nešto više detalja o svakoj nadogradnji objaviti kad budu spremni, a do tada možete nešto više informacija pronaći na službenom blogu. Spiritfarer je izašao 18. kolovoza za PC putem Steama, GOG-a, Epic Games Storea i GamePassa, PlayStation 4, Xbox One i Switch, i pokupio odlične ocjene. Na Steamu i Humbleu se trenutno u sklopu rasprodaja prodaje po 25 manjoj cijeni, dok na GOG-u možete preuzeti demo verziju i vidjeti o čemu se radi. Ako imate Game Pass pretplatu, možete zaigrati igru u cijelosti. Sve ostale detalje možete pregledati na ovim stranicama.