Prve tri Metal Gear igre i ostali Konamijevi klasici dostupni na PC-u putem GOG-a

Nakon glasina koje su počele kružiti ovog tjedna, Konami i GOG su PC igračima dali mogućnost igranja ovih kultnih igara

Mateja Šop petak, 25. rujna 2020. u 21:18

Početkom tjedna počelo se šuškati o tome da Konami priprema omogućiti PC igračima da zaigraju neke od igara u serijalu Metal Gear, a nakon kratke interakcije na društvenim mrežama između izdavača i servisa GOG.com to se i dogodilo.

Nakon dugo godina oni koji igraju na računalima mogu nabaviti i zaigrati Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Substance i još nekoliko igara iz serijala Contra i Castlevania.

"Nakon što smo oživjeli klasike kao što su Blade Runner i Diablo, donosimo vam neke od najboljih Konamijevih klasika u verzijama koje su u cijelosti igrive na modernim računalima. Pridružite se Solid Snakeu, Simonu Belmontu i drugim junacima u misijama spašavanja svijeta i uživajte u brojnim satima zabave", kaže GOG ekipa. Uz spomenute Metal Gear igre možete nabaviti i prve tri Castlevanije, kao i Contru i nastavak Super C.

Sve igre možete nabaviti zasebno: Metal Gear iz 1987. godine prodaje se za 5,99 eura, Metal Gear Solid iz 2000. godine košta 9,99 eura, kao i nastavak MGS 2: Substance, dok Konami Collcetor's Series: Castlevania & Contra u svojim 8-bitnim izdanjima košta 5,99 eura.

Ako niste upoznati s Metal Gearom, GOG je pripremio pet glavnih razloga zašto biste trebali zakoračiti u taj serijal.