Prvi video konkretne igrivosti i novi detalji o obnovljenoj verziji Dead Spacea

Electronic Arts je objavio novi promotivni video s igrivošću iz obnovljene verzije Dead Spacea, te usput otkrio prilično zanimljive informacije

Damir Radešić srijeda, 5. listopada 2022. u 15:00

Jedna od dražih horor igara iz koje pamtimo scene godinama nakon što smo je zaigrali je svakako Dead Space, a isti uskoro dobiva svoj remake, obnovljenu verziju. Za razliku od nekih igara čije nove verzije predstavljaju tek nabrijavanje grafike, Dead Space je kod Electronic Artsa dobio poseban tretman i prema priznanju developera koji na njemu rade, zbog novog grafičkog sustava Frostbite koji pogoni brojne hitove spomenutih izdavača, morali su ga izgrađivati iznova. Prve plodove tog mukotrpnog posla imamo priliku vidjeti u svježe objavljenom promotivnom videu koji je sasvim dostatan da nas podsjeti na legendarnog Isaaca Clarkea i USG Ishimuru, svemirski brod na kojem spomenuti služi kao inženjer.

Video možete pogledati u sklopu ove vijesti, a bez da previše otkrivamo spomenut ćemo kako atmosferu podiže činjenica da su svi Necromorphsi, čudovišta koja nas vrebaju iz tame, prije transformacije bili njegovi kolege, dok on sam nije prekaljeni borac, pa će se morati služiti svojim znanjem kako bi sklepao priručna oružja koja se uvijek čine jedva dostatnima za borbu protiv nezgodnih protivnika.

Na igri radi ekipa EA Motivea predvođena Ericom Baptizatom pristiglim s mjesta glavnog direktora Assassin's Creed Valhalle, a zbog velike prašine koja se podigla oko ovog remakea, svakih šest tjedana su se konzultirali sa zajednicom kako bi dobili povratne informacije o stvarima na kojima rade.

Jedna od novosti je modernizacija priče, a kako pojašnjavaju autori, prilikom planiranja su gledali i na nastavke originala, Dead Space 2 i Dead Space 3, kao i na franšizu općenito, pa je tako glavni junak ovaj put dobio glas, što je veliko iznenađenje, dok su neki sporedni likovi čije smo snimke ranije preslušavali, sada dobili oblik i pozadinske priče, pa čak i serije zadataka koji objašnjavaju određeni dio njihovih života.

Autori kao veliku novost navode da su protivnici dobili novi prikaz oštećenja po kojem će igrači otprilike znati koliko im je ostalo "života", a taj su model nazvali peeling, ljuštenje. U osnovi, Necromorphsi su sastavljeni od slojeva kosti, tetiva i mesa, te će se ovisno o korištenom oružju i našoj preciznosti, doslovce slojevito raspadati pred našim očima što će izgledati brutalno, baš kako i priželjkujemo.

U svakom slučaju, obnovljeni Dead Space je visoko na našoj listi želja, a prema planu, zaigrat ćemo ga 27. siječnja iduće godine. Dodatne detalje potražite na službenom webu.