Puzzle Quest 3 u izradi, stiže na PC i mobilne uređaje

Izdavač 505 Games najavio je novu igru u serijalu koji spaja logičku igru i RPG elemente, a trebala bi izaći do kraja ove godine

Mateja Šop četvrtak, 21. siječnja 2021. u 21:20

Razvojni tim iz Australije imena Infinite Interactive je 2007. godine izdao prvu igru u serijalu Puzzle Quest. Povezali su RPG elemente s gameplayjem u kojem slažete po tri ista simbola u fantazijskom okruženju, a igra je bila dosta popularna. Nastavak je izašao 2010. godine, a od tada su igrači mogli zaigrati samo nekoliko spin-offa na kojima sam tim nije radio.

Prije dvije godine su promijenili ime u Infinity Plus 2 i pripremili poboljšanu verziju originala za Switch, a uz pomoć izdavača 505 Games sada će napraviti treći nastavak u serijalu imena Puzzle Quest 3. Igra je kratko najavljena danas uz nešto malo detalja. Igra je trenutno u izradi samo za PC i mobilne uređaje, a u planu je free-to-play model. Prvi trailer ne otkriva puno:

Što se gameplayja tiče, tim kaže da se vraćaju korijenima i da će igra imati poznate RPG mehanike i priče koje prate junake, a uz to će dodati "nove i intenzivne 1v1 borbe u 3D svijetu". Radnja se odvija 500 godina nakon one u prvoj igri, a igrači će opet istraživati fantazijski svijet Etheria kako bi otkrili što je drevni crveni zmaj htio poručiti prije nego što je napustio taj svijet.

Točnog datuma izlaska nema, ali bi Puzzle Quest 3 trebao biti spreman do kraja 2021. godine. Konzole se zasad ne spominju, ali je 505 Games rekao da će o njima pričati nekom drugom prilikom. Svi koji žele biti u toku s razvojem mogu posjetiti službene stranice ili pratiti Facebook i Twitter profile vezane uz igru.