Reizdanje System Shocka opet u izradi

Nakon što je Nightdive Studios nedavno objavio kako mora obustaviti rad na reizdanju kultne igre radi prevelikih ambicija, stiže vijest kako je tim opet krenuo s produkcijom

Mateja Šop utorak, 27. ožujka 2018. u 13:00

Prije nešto više od mjesec dana pisali smo o odluci razvojnog tima Nightdive Studios koju su objavili na Kickstarteru. Predsjednik Stephen Kick rekao je kako su se zanijeli s ambicijama i planovima, u tom procesu im je nestalo i novaca te su zbog toga bili primorani staviti projekt na led.

Tada je posebno naglasio kako se radi samo o pauzi i da ne odustaju od projekta, već da žele vidjeti kako se mogu vratiti na pravi put i igračima pružiti ono što su im obećali. Za vrijeme GDC-a je Kick odlučio malo detaljnije pojasniti situaciju, a evo što je rekao:

"Zbog povratnih informacija onih koji su podržali projekt na Kickstarteru nam je bilo jasno da smo krenuli u krivom smjeru s razvojem igre. To nije bilo ono što smo im obećali, a upravo smo zbog igrača opet odlučili sagledati situaciju i vratiti se onome što smo prvi put prikazali u Unity demo verziji".

Iako su se prebacili na Unreal engine i planiraju ga nastaviti koristiti, konačna će igra biti vjernija originalu. Tim će odustati od većine novih stvari koje su planirali ubaciti, jer da su ih ostavili to "ne bi bilo u skladu s pravom vizijom System Shocka".

Što se datuma izlaska tiče, on naravno nije određen, a najranije igru možemo očekivati u prvom kvartalu 2020. godine. Budući da je prvi plan za izlazak ovog remastera bio kraj 2017. godine, oni koji su podržali projekt sigurno nisu previše sretni, ali tim obećava kako će izdati igru kakvu fanovi priželjkuju.