Resident Evil Village zaigralo 3 milijuna igrača u svega par dana

Novo izdanje Resident Evila je najbrže prodavano u višegodišnjoj povijesti ove horor franšize koja je s njim probila brojku od preko 100 milijuna prodanih igara kumulativno

Damir Radešić srijeda, 12. svibnja 2021. u 11:26

Capcom ima razloga za slavlje obzirom da je u samo tri dana od kada se nalazi u prodaji, Resident Evil Village ostvario jednako toliko milijuna prodanih kopija. Kako smo pisali, riječ je o novom nastavku serijala koji nas vodi u istočnu Europu u kojoj ćemo kao Ethan Winters pokušati pronaći otetu kćer i pritom se susresti s nevjerojatnim čudovištima koja će nam utjerati strah u kosti. Resident Evil Village slijedi i nadograđuje formulu izvrsnog Resident Evila 7 Biohazard koji je, nakon mlake "šestice", serijalu udahnuo novi život prebacivanjem kamere u prvo lice i općenitim osjećajem horora, pa će njegov rezultat od 8,5 milijuna, sudeći po reakcijama kritike i igrača, zasigurno brzo nadmašiti.

Brojkom od tri milijuna kopija za PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S i PC od 7. svibnja kada je RE Village postao dostupan, čitava franšiza je premašila cifru od 100 milijuna prodanih igara kumulativno. U svrhu obilježavanja 25. godišnjice od pojave prvog Resident Evila iz 1996. godine, Capcom će pokrenuti Resident Evil Re:Verse, online multiplayer akciju u kojoj igrači mogu zaigrati popularne likove iz serijala. Resident Evil Re:Verse će biti besplatan za sve koji kupe Resident Evil Village, a ove dobre vijesti ćemo nadopuniti i podatkom da u srpnju na Netflixu kreće Resident Evil: Infinite Darkness, računalno animirani serijal s Leonom S. Kennedyjem i Claire Redfield u glavnim ulogama.