Serious Sam 4 stigao na računala

Nova igra u popularnom FPS serijalu domaćeg Croteama od danas je dosupna za PC i Google Stadiu

Mateja Šop četvrtak, 24. rujna 2020. u 19:04

Prošlo je malo manje od devet godina otkad je izašao Serious Sam 3: BFE, a svi ljubitelji tog nabrijanog FPS serijala koji stiže iz domaćeg studija Croteam mogu sada zaigrati četvrti nastavak. Serious Sam 4 donosi nove avanture sasvim ozbiljnog protagonista koji će još jednom raznolikim arsenalom raznositi horde nadolazećih protivnika.

Još jednom je čovječanstvo u problemima zbog napada zlikovca Mentala, a Sam "Serious" Stone je ovog puta na čelu Earth Defense Forcea koji će mu stati na kraj. Ako ste do sada zaigrali bilo koju igru u serijalu, opet će vas dočekati poznati vanzemaljci i bezglave kamikaze, ali je Mental pripremio nove podanike s kojima ćete se suočiti.

Arsenal ostao je uglavnom isti, samo ćete sada moći svoja oružja nadograđivati kako bi vam razaranje bilo nešto lakše. Također, ako želite, postoji opcija prelaska kampanje u kooperativnom modu s još tri igrača, dodatne misije i mogućnost podešavanja težine za one koji žele veći izazov. Za kraj je ostao novi Legion sustav zbog kojeg bojišta mogu preplaviti na tisuće protivnika koji samo čekaju da ih uništite.

Serious Sam 4 zasad je dostupan samo za PC i Google Stadiu, a budući da su prijašnje igre bile na konzolama, vjerojatno će Croteam nekad najaviti portove. Svi zainteresirani igrači mogu nabaviti igru putem Steama, a najnoviji trailer nalazi se ispod teksta. Ako vam trebaju neki drugi detalji i ovoj ili drugim igrama iz serijala, zaputite se na ove stranice.