Serveri V Risinga će pet dana biti nedostupni zbog nove nadogradnje koja stiže 17. svibnja

Ekipa Stunlock Studiosa će 12. svibnja zaustaviti službene servere V Risinga kako bi ih priredila za ekspanziju Secrets of Gloomrot koju očekujemo za točno tjedan dana

Damir Radešić srijeda, 10. svibnja 2023. u 19:02

Vampirski survival RPG V Rising je krenuo u program ranog pristupa 17. svibnja prošle godine i istog trena postao veliki hit, no kao i brojni drugi slični naslovi, očajnički je trebao ekspanziju. Iako su developeri izdali par manjih zakrpa koje su u većoj mjeri ispravljale bugove, prava nadogradnja sadržaja stiže točno godinu dana nakon objave igre.

Kako smo najavili još u veljači, riječ je o ekspanziji Secrets of Gloomrot koja dodaje čitavo novo područje po kojem je i dobila ime, nove protivnike, kao i nove mehanike igrivosti. Vjerojatno najočekivaniji element je promjena izgradnje gotičkih utočišta kojima se brojni igrači vole hvaliti, a ista ćemo moći podizati uvis čime će dobiti dodatne slojeve.

U svojoj svježoj objavi na Steamu, ekipa Stunlock Studiosa je potvrdila 17. svibanj kao datum puštanja u rad novog dodataka, ali i spomenula kako će prije toga, počevši od 12. svibnja, službeni serveri postati nedostupni kako bi ih pripremili za nadogradnju. Svi likovi i napredak na istima će biti izbrisani, što će kod nekih igrača izazvati nezadovoljstvo, no kako kažu autori, takav je postupak nužan zbog brojnih izmjena koje će implementirati u Secrets of Gloomrotu.

Serveri koje igrači održavaju na svojim računalima nisu podložni nužnom resetiranju i onim koji žele zadržati stare pozicije će to biti omogućeno, no valja imati na umu da takve igre neće biti nadograđene novim sadržajima koje smo tako nestrpljivo čekali.