Sony se predomislio oko gašenja PlayStation Storea za PS3 i PS Vitu

Unatoč novoj odluci Sonyja, PlayStation Store se ipak gasi za tvrtkinu najprodavaniju prijenosnu konzolu, PlayStation Portable

Matej Markovinović utorak, 20. travnja 2021. u 05:00

Sony je krajem prošlog mjeseca najavio gašenje PlayStation Storea za PlayStation 3 i PlayStation Vita konzole, no sad su se ipak predomislili. Tako će, prema objavi na tvrtkinom blogu, PlayStation Store za ove dvije konzole,  bar još neko vrijeme, nastaviti s radom.

„Nakon daljnjeg razmišljanja, jasno je da smo ovdje donijeli pogrešnu odluka. Zato danas sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo PlayStation Store održati operativnim za PS3 i PS Vita uređaje“, objašnjava predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta, Jim Ryan.

Naime, Ryan u objavi kaže da je odluka o gašenju donesena zbog izazova kojeg predstavlja održavanje podrške trgovine za starije uređaje, ali među ostalom i zbog mogućnosti usmjeravanja resursa na novije i trenutno popularnije konzole.

„Sad vidimo da su mnogi od vas nevjerojatno strastveni oko mogućnosti kupnje klasičnih igara na PS3 i PS Vita konzolama, pa mi je drago što smo uspjeli pronaći rješenje za nastavak rada“, zaključuje Ryan.