Srednjovjekovni akcijski survival Bellwright kreće u trogodišnji early access za tjedan dana

Demo inačicu Bellwrighta dostupnu tijekom Steam Next Festa su igrači prilično nahvalili, što je obzirom na tematiku, izvedbu i količinu sadržaja potpuno očekivano

Damir Radešić ponedjeljak, 15. travnja 2024. u 21:00

Kao i mnogi indie developeri, ekipa Donkey Crewa je iskoristila Steam Next Fest kako bi prikazala demo inačicu svog projekta Bellwright. Spomenuti spoj survivala, akcije i strategije je izazvao popriličnu pažnju igrača koji će od idućeg tjedna ponovo moći uživati u srednjovjekovnom preživljavanju obzirom da 23. travnja kreće u program ranog pristupa na Steamu. Prema procjeni autora, early access bi trebao potrajati čak tri godine, no obećavaju da će ionako impresivnu količinu sadržaja svako malo nadograđivati novima, dok će postojeće poboljšavati i balansirati.

Priča kao takva nije nište neviđeno, no lažna optužba i skrivanje od vladajuće tiranije su sasvim dovoljna podloga za igrivost prema kojoj ćemo krenuti u igru osamljeni, sakupljati resurse, te izgraditi svoju prvu nastambu. Tijekom igranja vrbovat ćemo sljedbenike koji će se pridružiti našoj pobuni, pa će dio poslova pasti na njihova leđa kako bi naše selo prosperiralo i kada nismo prisutni. Dakako, mračna vremena u koja je igra smještena jamče stalne opasnosti poput bandita koji vrebaju priliku za lakim plijenom ili ekspedicijskih vojnih snaga koje će pokušati ugušiti naš ustanak, pa ćemo se morati  adekvatno opremiti raznim vrstama oružja i voditi naše podanike u prilično brutalne bitke.

Sveprisutni elementi survivala će nas natjerati na stalnu brigu oko svakodnevnih potreba za hranom, vodom i dovoljnom količinom sna, dok ćemo nakon bitaka morati neko vrijeme vidati rane kako bi se pripremili za daljnje izazove. Uz osobni napredak sposobnosti, kako onih na bojnom polju, tako i u preživljavanju, i naši podanici će postajati sve bolji u tome što rade, bilo da je riječ o borbi ili poslovima, a regrutiranje novih može donijeti mogućnost izgradnje novih građevina ili pak izradu boljeg naoružanja. Kako kažu autori, mogućnosti koje igrivost pruža su nepregledne, pa ukoliko volite takvu razgranatu igrivost, svakako stavite Bellwright na listu želja.