Star Citizen prikupio preko 200 milijuna dolara

Velika prijevara ili velika igra, pitanje je koje si igrači svakodnevno postavljaju, no brojke govore da i dalje postoje oni koji vjeruju u uspjeh Star Citizena

Damir Radešić ponedjeljak, 19. studenog 2018. u 13:40

Na službenim stranicama Star Citizena, igre koja se trebala pojaviti još prije četiri godine, se ponosno ističu brojke o preko dva milijuna registriranih korisnika koji svakodnevno kupuju dijelove ovog nedovršenog projekta i doniraju developerima desetke tisuća dolara. Star Citizen je najavljen 2012. godine, a šest godina kasnije se nalazi u alpha verziji 3.3 i u njega su igrači uložili preko 200 milijuna dolara. Primjera radi, Prison Architect koji je drugi na listi crowdfundanih igara je prikupio "samo" 19 milijuna dolara.

Inicijalna kampanja na Kickstarteru je krenula 2012. godine i zapalila igrače ambicioznim projektom koji je trebao biti duhovni nasljednik serijala Wing Commander, no nakon dvije godine razvoja, čitava priča je prerasla okvire samo jedne igre i podijelila je na nekoliko dijelova od kojih su neki još uvijek u vrlo ranom razvojnom stadiju, dok su drugi ipak polovično igrivi. Razvoju se i dalje ne nazire kraj obzirom da u budućim planovima developeri, Cloud Imperium Games, navode četiri zakrpe od kojih svaka donosi nešto novo, a posljednja od njih, iako definitivno ne i finalna je zakazana za drugo tromjesečje 2019. godine. Kako sada izgleda Star Citizen moći ćete provjeriti idući tjedan, od 23. do 30. studenog kada će biti besplatan za isprobavanje, a dodatne detalje o svemu potražite na službenom webu.