Strategija Phoenix Point uoči izlaska dobila novi trailer

Spiritualni nastavak na kultnu strategiju na poteze XCOM konačno stiže idućeg tjedna, a razvojni tim je pripremio novi trailer da nas na to podsjete

Mateja Šop utorak, 26. studenog 2019. u 06:00

Julian Gollop, jedan od tvoraca originalnog XCOM-a, je imao dosta uspješnu Fig kampanju u kojoj je zamolio igrače da mu financijski pomognu s razvojem spiritualnog nastavka na tu strategiju na poteze. Phoenix Point je imao dosta problematičan razvoj - nekoliko odgoda i objava da će se ekskluzivno neko vrijeme prodavati na Epic Games Storeu nisu baš najbolje prošli kod igrača, što onih koji su podržali kampanju za prikupljanje sredstava za razvoj, što onih koji su htjeli imati više opcija za kupovinu igre kada konačno izađe.

Kako bilo, ova strategija koju backeri i oni koji su htjeli sudjelovati u zatvorenom testiranju igraju već duže vrijeme, idućeg tjedna konačno izlazi i odgoda više nema, pa nas je razvojni tim Snapshot Games novim trailerom odlučio na to podsjetiti. Našem se planetu ni u ovoj igri dobro ne piše i napali su ga prilično agresivni i mutirani vanzemaljci. Na vama je da oživite Phoenix Project, okupite najbolje što čovječanstvo ima za ponuditi i pružite im još jednu šansu.

Prije nekoliko dana je tim putem službenih stranica objavio popis promjena za posljednju verziju prije izlaska, uz detalje o samom izlasku. Igra će postati dostupna idućeg utorka, 3. prosinca u 19 sati putem Epic Games Storea. Oni koji su nabavili igru dobit će nove ključeve za aktivaciju putem Epicove trgovine, a ako su uz to kupili igru prije 12. ožujka ove godine dobit će Season Pass besplatno. Ako kojim slučajem imate Microsoft Game Pass, igra će vam biti dostupna na dan izlaska.

Phoenix Point ćete osim na računalima moći zaigrati na konzolama - verzija za Xbox One najavljena je za prvi kvartal iduće godine, dok će na Sonyjevu konzolu stići nakon toga. Ako želite saznati kako ćete točno taktizirati i koje ćete resurse imati za obranu Zemlje od vanzemaljskog napada, sve detalje možete pronaći na ovim stranicama.