Subway Surfers je prva igra koja je sa Google Playa preuzeta više od milijardu puta

Ovih dana je Google Play dobio novog rekordera – igru Subway Surfers koja je prema navodima proizvođača prva stigla do brojke od milijardu preuzimanja

Stjepan Bilić ponedjeljak, 19. ožujka 2018. u 07:00

Google Play trgovina mobilnim aplikacijama na Android platformi nudi sve, od igle do kamiona. Pored raznih alata, glazbenih i video playera u ponudi se nalaze i igre.

Jedna od njih je i Subway Surfers koja je prvi put na Android platformu došla u svibnju 2012. godine. Dan po dan, godinu po godinu i dotična je jednako, ako ne i više popularna i u 2018. godini.

Razloga za to ima više, a jedan od njih je što redovito dobiva i nove nadogradnje (na mjesečnoj bazi) koje ju čine i dalje zanimljivijom. Na dnevnoj bazi Subway Surfers igra 20 milijuna korisnika.

Da je tomu stvarno tako najbolje dokazuje broj preuzimanja – više od milijardu puta. Tako barem navode njezini tvorci dok Google Play i dalje „tvrdi“ kako je Subway Surfers preuzet negdje između 500 milijuna i maloprije spomenute milijarde.

Developeri su podijelili i dodatne informacije vezano uz Subway Surfers – u 2015. godini zabilježeno je 350 milijuna preuzimanja, godinu kasnije (2016.) dodatnih 330 milijuna, a prošle, 2017. godine dodatnih 400 milijuna preuzimanja. Brojke se odnose na iOS i Android platformu.

Ako SYBO i Kiloo Games nisu pogriješili prilikom brojanja onda je Subway Surfers prva igra koja je na Google Playu preuzeta više od milijardu puta.