Taktički RTS Aliens: Dark Descent najavljen za sredinu lipnja

U novom promotivnom videu je osim zanimljive igrivosti otkriven datum izlaska Aliens: Dark Descenta, nove licencirane igre iz svijeta Aliena

Damir Radešić srijeda, 22. ožujka 2023. u 22:05

Iako ih ima čitava sila, valjane igre na temu Aliena možemo nabrojati na prste jedne ruke i kao i brojni fanovi ovih ljigavih gmizavaca, nadamo se da ćemo među uspješnice moći uvrstiti i novi projekt Tindalos Interactiva koji je najavljen još prošle godine, no kako o njemu sve do sada nismo dobivali nikakve nove informacije, provlačio nam se ispod radara praktički neprimjetno.

Iza imena Aliens: Dark Descent krije se taktičko-akcijski RTS koji nas vodi na mjesec Lethe na kojeg se naš vod marinca spustio kako bi istražio poziv u pomoć, no ispada da je tamošnja kolonija preplavljena xenomorphovima.

U novom videu developera je osim datuma izlaska prikazana i konkretna igrivost koja se sastoji u upravljanju odredom prekaljenih ratnika od kojih svaki ima svoje sposobnosti.

Pred nama su masivni prostori u kojima treba uočiti i iskoristiti taktičke prilike kako bi naši ljudi preživjeli i napredovali, jer smrt je prema opisu trajna. Doduše, nekako mislimo da će poginule biti moguće zamijeniti svježim regrutima, no veterane ipak valja čuvati jer napretkom stječu nove specijalnosti nužne za nadolazeće izazove u čemu će pomoći i otkrivanje novih tehnologija.

Jedini kamen spoticanja, ako ga tako možemo nazvati, jest najava da ćemo svim članovima tima upravljati istovremeno, a da će za određene zadatke biti automatski odabran marinac koji se najsposobniji nositi sa zadanim problemom, što je u igrama ovog tipa pomalo neobično.

Vjerujemo da je ova odluka posljedica paralelnog rada na verziji igre za konzole koje ipak imaju ograničene kontrole, no finalni sud dat ćemo 20. lipnja kada će se Aliens: Dark Descent pojaviti za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, te za PC na Steamu.