Telltale Games se sprema zatvoriti vrata, većina radnika otpuštena

Nakon što su glasine počele kružiti javio se i sam izdavač i razvojni tim te potvrdio kako će uskoro zatvoriti studio

Mateja Šop subota, 22. rujna 2018. u 06:30

Kasno sinoć portal The Verge prvi je objavio kako je Telltale Games, studio najpoznatiji po svojim epizodičnim avanturama, otpustio veliku većinu svojih radnika. Prošle godine u studenom dogodila se prva runda otpuštanja kada se broj radnika smanjio za 25 posto (s brojke od 400), da bi od jučer ta brojka pala s 250 na samo 25.

Nekoliko sati nakon što su izvještaji došli do većine igraće javnosti, javio se i sam Telltale i potvrdio glasine. U studiju će do kraja završetka posljednje sezone The Walking Deada raditi 25 ljudi, a nakon toga će vrlo vjerojatno zatvoriti vrata. Što će se dogoditi sa svim IP-ovima, objavit će u narednim tjednima, a izjavu možete u cijelosti pročitati u nastavku:

Telltale Games je svoja vrata otvorio 2004. godine, a par godina nakon postojanja igrači su ih počeli povezivati s epizodičnim avanturama. Sam & Max i Monkey Island bile su među prvima, da bi prvi pravi hit bio The Walking Dead. Osim toga je mnogim igračima bila draga igra The Wolf Among Us, a pozabavili su se i drugim poznatim imenima kao što su Batman, Borderlands, Minecraft i Game of Thrones.

Prošlog mjeseca je izašla prva epizoda u posljednjoj sezoni The Walking Deada za koju su promijenili grafički engine, doradili borbu i ubacili neke nove mehanike, te se posebno potrudili kako bi propisno završili Clementineinu priču, ali izgleda kako to nije bilo dovoljno. U planu je također bila nova sezona za The Wolf Among Us i nova igra temeljena na Netflixovom hitu Stranger Things, no od njih vrlo vjerojatno neće biti ništa.

Kevin Bruner, suosnivač studija i bivši predsjednik, koji je prije nekoliko mjeseci tužio svoju bivšu kompaniju putem svog bloga je izrazio žaljenje - zbog zatvaranja studija, zbog ljudi koji su ostali bez posla i zbog toga što smatra da su se bavili idejama koje nitko nije bio spreman dirati.

Iako službene potvrde o zatvaranju još nema, nakon veoma problematične godine koja je iza njih i najnovijeg razvoja događaja, ne treba se nadati da će nakon završetka The Walking Dead: The Final Season, koji bi trebao stići krajem studenog, nastaviti s radom. Bilo bi lijepo da IP-ovi završe u dobrim rukama, a kada nam budu spremni reći što će s njima, obavijestit ćemo vas.