Two Point Hospital od danas prima pacijente

Spiritualni nastavak na Theme Hospital, šaljivu simulaciju u kojoj vodite svoju bolnicu, dostupan je za igranje

Mateja Šop petak, 31. kolovoza 2018. u 06:00

Dvojica članova bivšeg razvojnog tima Bullfrog odlučili su prošle godine osnovati svoj tim i kroz Two Point Hospital oživjeti kultnu simulaciju Theme Hospital, na kojoj su sami radili prije 20 godina. Novi studio nazvali su Two Point Studios, izdavačke uloge preuzela je SEGA, a kao što su nam bili najavili, od sada možemo sami pokušati voditi bolnicu.

Kao i kod Theme Hospitala, u ovoj igri preuzimate ulogu administratora kojemu mantra mora biti "gradi, liječi i poboljšavaj". Imate slobodu izgradnje bolnice kakve se vama sviđa, trenirajte svoje osoblje da budu što efikasniji, otkrivajte neobične bolesti i odgovarajuće tretmane za njihovo liječenje i uz to se bavite marketingom kako biste privukli što veći broj pacijenata.

Ono što je također preuzeto iz igre koja je izašla 1997. godine je humor, pa možete očekivati svakakve zgode i nezgode u vašem novootvorenom kompleksu. Kao što je bio običaj u ovim igrama, stvari kreću prilično lagano, da biste kasnije bili suočeni s naprednijim zadacima i izazovima za čije će vam rješavanje vjerojatno trebati više od jednog pokušaja.

Two Point Hospital je dostupan za PC i sljedećih tjedan dana se prodaje po cijeni od 31,49 eura. Kritičari su prilično oduševljeni igrom i kažu kako je razvojni tim uspješno vratio nostalgiju i usput nadogradio zabavnu formulu, a i igrači se uglavnom slažu s tom procjenom. Sve detalje o igri pronaći ćete na službenim stranicama, dok se trailer za proslavu izlaska nalazi ispod teksta.