Uskoro se vraćamo na Divlji zapad, Desperados III ima datum izlaska

Razvojni tim Mimimi Productions i izdavač THQ Nordic konačno su objavili datum izlaska za novu igru u strateškom serijalu koji je bio na pauzi od 2006. godine

Mateja Šop srijeda, 22. travnja 2020. u 07:00

Od ljeta 2018. godine čekamo da se Mimimi Productions i THQ Nordic dogovore kada žele izdati novu igru u strateškom serijalu Desperados. Iako su Commandosi bili popularniji, i ove strateške igre mnogima su ostale u sjećanju, zbog čega je vijest i oživljavanju serijala razveselila igrače. Još jedna dobra stvar bila je ta da je izdavač angažirao razvojni tim koji je zaslužan za Shadow Tactics: Blades of the Shogun - igra kojoj su uzori bila ta dva serijala i koja nas je vratila u dobra stara vremena te vrste taktiziranja.

Nakon zatvorenih testiranja, u alfa i beta fazama, hrpe trailera i tišine o datumu izlaska, danas smo ga konačno dobili. Iako su prve dvije igre bile napravljene samo za računala, Desperados III će svi zainteresirani igrači moći od 16. lipnja igrati još i na PlayStationu 4 i Xboxu One. Naravno, uz objavu samog datuma izlaska dobili smo i nove video prikaze. Prvi možete pogledati u nastavku i pokriva glavnog čovjeka u ekipi:

Osim njegovih vještina, tim je u proteklih nekoliko mjeseci prikazao i ostale likove kojima ćemo upravljati na tom strateškom putovanju. Osim njega, pokazali su nam likove Kate, Doc McCoy, Hector i Isabelle, a kao i u ostalim igrama ovog tipa, svaki od njih imat će svoje funkcije za distrakciju i efikasno uklanjanje neprijatelja.

Svi oni koji žele opcije, imat će ih. Kroz misije možete proći na razne načine, ubijanjem svih protivnika, pacifističkim pristupom ili nečemu između toga ako vam se omakne koja greška. Iako se radi o trećem nastavku u serijalu, razvojni tim priprema nekoliko težina kako bi i početnici mogli iskusiti draž ovakvih iskustava, a oni koji žele dodatne izazove pronaći će i to.

Desperados III možete već sada kupiti, na sve tri spomenute platforme po cijeni od 50 eura, a kao bonusi se navode 3 dodatne DLC misije koje će izaći do kraja godine i soundtrack koji se sastoji od 75 skladbi. Ako želite biti u toku s novostima, pratite službene stranice, a ako je ne želite još kupiti, možete je barem dodati na popis želja na Steamu.