Valheim, nova survival igra s Vikinzima, uskoro u Early Accessu

Još jedna survival igra s otvorenim svijetom uskoro stiže kroz Early Access, a razvojni tim Iron Gate Studio odabrao je nordijsku mitologiju i iskustvo u kojem ćete često umirati

Mateja Šop utorak, 19. siječnja 2021. u 11:55

Ako vam survival igre još uvijek nisu dosadile, a uz to želite uskočiti u još jedan Early Access, uskoro ćete imati novo iskustvo koje ćete moći isprobati. Razvojni tim Iron Gate Studio uz pomoć izdavača Coffee Stain Publishing (Goat Simulator, Satisfactory, Deep Rock Galactic) radi na svojem prvom projektu imena Valheim, koji početkom veljače stiže putem Early Accessa.

Za svoj spoj open world i survival mehanika odlučili su se na nordijsku mitologiju, konkretno Vikinge, u kojem je cilj dokazati da ste dostojni Odinova poštovanja. Kao i u ostalim igrama ovog tipa krenut ćete skromno i skupljati resurse za izgradnju prvog skloništa od svega što vas želi ubiti, a prema prvom traileru i količini umiranja, izgleda da preživljavanje neće biti nimalo lako. Radnja se odvija u čistilištu gdje se vaš lik nakon smrti pronašao, a sami ćete ga čistiti od Odinovih drevnih neprijatelja kako bi se pretvorilo u destinaciju koja će biti malo ugodnija za život.

"Valheim je vrlo teška igra. Umirat ćete, često. Vaši prijatelji će umirati, često. Ipak, nadamo se da smo pogodili točan omjer između besmisleno brutalnog iskustva i onog koje nudi dovoljno velik izazov i nagrade. Svijet koji smo stvorili velik je i raznolik, a potencijal za proširivanje je ogroman. S veseljem pozivamo nove igrače u našu zajednicu i radujemo se suradnji s njima u Early Accessu", rekao je predsjednik Iron Gate Studiosa, Richard Svensson.

Verzija koja će uskoro postati dostupna ima single i multiplayer modove uz poseban alat za dedicated servere, pet od devet planiranih lokacija, više od 280 itema, 120 dijelova koje ćete moći kombinirati za izgradnju raznih zgrada i 35 vrsta stvorenja koja uključuju neprijatelje, životinje i bosseve. Prema razvojnom timu, implementirano je 75 posto sustava i 50 posto sadržaja, a konačna verzija trebala bi biti gotova za godinu dana. Ipak, ovisno o tome kako im razvoj bude napredovao i što igrači budu rekli, možda će im trebati i nešto više od toga.

Valheim izlazi 2. veljače isključivo za PC, i to putem Steama. Zasad nema spomena o drugim platformama, pa ako ste zainteresirani, bacite oko na Valveov servis. Sve ostale informacije pronaći ćete na službenim stranicama, a ako planirate pogledati trailer, upozoravamo na glasnu metal glazbu.