Vikinški Valheim nastavlja s usponom, već su na dva milijuna prodanih primjeraka

Osim izvrsnih prodajnih rezultata, ova se survival igra popela u top tri najigranija naslova na Valveovom servisu

Mateja Šop utorak, 16. veljače 2021. u 06:00

Nije prošlo ni dva tjedna otkad je nova survival igra s Vikinzima putem Early Accessa izašla na Steamu, a već smo prije pet dana pisali o tome kako je najnoviji hit na Steamu premašio milijun prodanih primjeraka. Osim što je ovog vikenda igra imala novu navalu igrača, razvojni tim Iron Gate Studio se sada pohvalio kako je njihov Valheim prestigao brojku od dva milijuna prodanih primjeraka.

"Dva milijuna Vikinga!", stoji u najnovijoj objavi na Valveovom servisu. Tim se, naravno, najprije zahvalio svim igračima na podršci, pa odmah dodao da je više od dva milijuna igrača kupilo njihovu prvu igru i da ju je ovog vikenda u jednom trenutku istovremeno igralo više od 360 tisuća igrača, što je pošlo za rukom jako malom broju igara. "Zaboravite njihove brodove, sada smo razvalili sedam-stoljetni rekord i imamo najveću populaciju Vikinga u povijesti. Najviše ih je bilo početkom 13. stoljeća i procjena je da je brojka bila oko 500 tisuća".

Budući da je igra u Early Accessu tek dva tjedna, Iron Gate je zasad tek ispravljao najvažnije bugove i probleme, dok će se ubacivanjem sadržaja pozabaviti kad malo vremena prođe. Valheim je survival igra u kojoj, navodno, puno umirete, a kada se time ne bavite, gradite kuću, napredujete i borite u Odinovo ime. Osim što možete igrati sami, postoji i kooperativan mod za maksimalno deset igrača, zajedno s dedicated serverima. Nakon ovakvog uspjeha, sigurni smo da su timu brzo narasle ambicije, pa ćemo vidjeti hoće li im godina dana koju su prije izlaska odredili biti dovoljna za konačnu verziju. Igra se prodaje za 16,79 eura i možete je kupiti na Steamu. Sve ostalo o projektu možete pročitati ovdje.