Valheim u tjedan dana premašio milijun prodanih primjeraka

Najnoviji indie hit na Steamu je survival igra s Vikinzima koja je u prvih tjedan dana privukla velik broj igrača

Mateja Šop srijeda, 10. veljače 2021. u 22:12

Survival igre i dalje ne idu nigdje, a najnoviji hit na Steamu upravo je iz tog žanra. Pisali smo prije nešto manje od tri tjedna da Iron Gate Studios priprema svoju prvu igru uz pomoć izdavača Coffee Stain Publishing, koji su također imali hitove i koji očigledno znaju nanjušiti dobre projekte. Iza imena Valheim krije se survival igra u kojoj u zagrobnom životu igrate kao Viking i branite Odinovu čast preživljavanjem i borbom protiv njegovih neprijatelja.

Igra se već nakon prvih par dana probila u top deset najigranijih igara na Steamu, a razvojni tim se danas pohvalio da je njihovu igru u prvih tjedan dana nabavilo više od milijun igrača. "Ovaj tjedan ćemo zapamtiti po najbržoj, najjačoj i najvećoj Vikinškoj invaziji u ljudskoj povijesti. Zašto? Zato što je Valheim već premašio milijun prodanih primjeraka u Early Accessu. Kako bismo dočarali tu brojku, zamislite kako 8,333 dugačkih brodova prepunih Vikinga kreće u novi pohod", napisao je Iron Gate.

Uz to su se zahvalili svim igračima na podršci i pohvalili time da je rekord igrača na Steamu premašio 160 tisuća, kao što je više od 127 tisuća ljudi gledalo igru na Twitch.tvu. Budući da se radi o Early Access naslovu koji je tek započeo svoje putovanje, tim ima velike planove i rekli su da su već dobili hrpu odličnih povratnih informacija i ideja od igrača, što ih posebno raduje jer je igraća zajednica vrlo aktivna. Trenutno se bave ispravljanjem glavnih problema koji neke virtualne Vikinge muče, a nakon toga će se pozabaviti drugim stvarima.

Valheim je trenutno dostupan samo za PC, a tim kaže da će im za izdavanje konačne verzije trebati barem godinu dana. Čistilište obuhvaća ogroman otvoren svijet koji možete istraživati sami ili u kooperativnom PvE modu s još devet igrača, a tim je pripremio i dedicated servere. Uz tipične survival elemente i izgradnju, budite spremni na puno umiranja zato što tim kaže da je njihova igra teška. Sve dodatne informacije možete potražiti na službenim stranicama, a za kupovinu se zaputite na Valveov servis gdje igru možete nabaviti za 16,79 eura.