World of Warcraft Classic će postupno dobivati nove nadogradnje

Blizzard je otkrio finalni plan objave nadogradnji za World of Warcraft Classic, izvorni WoW prije ekspanzija, koji će kod mnogih nesumnjivo probuditi osjećaj "dobrih starih vremena"

Damir Radešić utorak, 12. ožujka 2019. u 14:37

Prema ranijoj najavi, serveri originalnog World of Warcrafta, prije ekspanzije Burning Crusade i svih koje su uslijedile, bi trebali postati dostupni tijekom ljeta. Igrači već dugo priželjkuju priliku da se još jednom okušaju u napornom razvoju likova koji je za neke potrajao mjesecima, dok su oni najustrajniji koji su "živjeli" u Azerothu uspjeli doseći 60. nivo nakon par tjedana. Kako god bilo, radujemo se World of Warcraft Classicu i prilici da još jednom proživimo izvorni WoW prije promjena, te se mukotrpno opremimo za raidove i instance koji će biti dostupni u šest faza, odnosno, prvom izdanju i pet nadogradnji.

Inicijalna verzija klasičnih servera će predstaviti sadržaje koje smo zaigrali davne 2004. na američkim serverima, odnosno u veljači 2005. na europskim zaključno sa zakrpom 1.2. Tijekom te prve faze, od krajnjih sadržaja dobit ćemo priliku zaputiti se u Maraudon, te posjetiti Ragnarosa u Molten Coreu, kao i "More dots!" Onyxiu. Blizzardovci su odlučili pomaknuti dostupnost instanci Dire Maul u drugu fazu jer bi navodno neka oprema iz spomenutih mogla utjecati na druge raidove. Koliko pamtimo, u originalnom WoW-u su raidovi bili predstavljani zasebnim nadogradnjama, dok će u Classicu stizati upareni, pa će se primjerice Zul'Gurub i Blackwing Lair otvoriti isto vrijeme, tijekom treće faze. Kako će koja nadogradnja biti objavljivana trenutno nije vremenski definirano, a u nastavku donosimo kratki pregled što nas u kojoj očekuje.

1. faza
Molten Core
Onyxia
Maraudon

2. faza
Dire Maul
Azuregos
Kazzak

3. faza
Blackwing Lair
Darkmoon Faire
Darkmoon deckovi

4. faza
Zul'Gurub
Green Dragons

5. faza
Ahn'Qiraj War Effort
Ahn'Qiraj raid
Tier 0.5 oprema, Relics, izmjene lokacija i učestalosti plijena

6. faza
Naxxramas
Scourge Invasion