WW2: Bunker Simulator i WW2 Rebuilder uskoro na Steamu

WW2: Bunker Simulator je na Steamu dobio demo inačicu uz najavu pune verzije za lipanj ove godine, dok je otvaranjem stranica na istom servisu, WW2 Rebuilder službeno najavljen

Damir Radešić srijeda, 17. ožujka 2021. u 16:49

Za razliku od brojnih simulacija i pucačina na temu Drugog svjetskog rata, danas su nas dočekale vijesti o dva naslova iste tematike, no žanrovski prilično svježe i zanimljive. Dok WW2: Bunker Simulator možemo već sada zaigrati u demo inačici, WW2 Rebuilder nema konkretan datum, no svakako smo ga stavili na listu želja i pratimo njegov razvoj.

Život u bunkeru

Priča kaže kako su tijekom iskrcavanja u Normandiji američki padobranci osvojili jedan od njemačkih bunkera, no kako ga neprijatelj ne bi ponovo koristio, valja ga braniti. Doduše, da se radnja odvija u bunkeru lako je zaključiti iz samog naziva WW2: Bunker Simulator, naslova koji je na Steamu dobio demo verziju u kojoj možemo proživjeti jedan dan u čizmama jednog od branitelja kompleksa bunkera koji nam u jednu ruku postaje novi dom. Naime, osim mitraljiranja i obrane od njemačkih napada, u ovoj igri je potrebno obavljati određene survival aktivnosti, pa ćemo morati odmarati, hraniti se i obnavljati energiju za nove izazove.

Kako kaže priopćenje, neprijatelj neće mirno čekati da budemo spremni, pa će sve trebati unaprijed planirati i ponekad improvizirati u slučaju iznenadnih napada. Dakako, sakupljanje raznih predmeta poput zavoja, hrane i streljiva od poginulih neprijatelja je nužno, obzirom da logistika u prvim danima oslobađanje Europe još nije profunkcionirala kako treba, a i ono malo što je ima, valja naručiti kriptiranim porukama, te isto tako dešifrirati protivničke kako bi saznali što nas iduće čeka. Osim pješaštva, protivnici će na nas slati oklop i bombardere, no za sve postoji protuotrov, samo ga valja na vrijeme pripremiti. U svakom slučaju, zanimljiv naslov o kojem više detalja potražite ovdje i ako vam se svidi, zaigrajte demo.

Omladinske radne akcije

WW2 Rebuilder je svježe najavljena igra koja nema konkretan datum izlaska, a ista nas ne vodi direktno u Drugi svjetski rat, već u dane nakon njegovog završetka i obnovu razrušenih europskih gradova. Uz posjetu nekolicini istih, uključujući London, francuske gradove stradale u puškaranju i artiljerijskim napadima tijekom oslobađanja, kao i potpuno devastiranu Varšavu, imat ćemo priliku iz prve ruke svjedočiti enormnim razaranjima koja su ostavila nesagledive posljedice, no ništa što marljive ruke ne bi mogle popraviti.

Prvi zadaci bit će uklanjanje ruševina s ulica kako bi dobili prostor za novo građenje, a sve što možemo valja nanovo iskoristiti, obzirom da su resursi vrlo oskudni. Primjerice, neoštećene cigle će poslužiti kao nove, dok se i hrpa praktički smeća može uporabiti za krpanje kratera od bombi. Kako kaže službeno priopćenje, ukoliko s ograničenim sredstvima uspijemo ukloniti posljedice razaranja, ono što ostane bit će nam dano za urbanizaciju gradova, sadnju drveća, pa čak i postavljanje novih oznaka kako bi građani Europe mogli nastaviti živjeti u uređenim životnim okruženjima i pokušali zaboraviti na ratne strahote kojima su svjedočili.