Instagram ponovno testira značajku sakrivanja lajkova, no s jednom promjenom

Facebook je potvrdio da će slično testiranje provoditi i na svojoj platformi, no nije poznato kada

Matej Markovinović petak, 16. travnja 2021. u 06:00

Iako je Instagram još 2019. godine testirao značajku skrivanja lajkova na globalnoj razini, ona nikada nije zaživjela zbog nezadovoljstva korisnika. Popularna društvena mreža je sada opet počela s testiranjem značajke, no ovoga puta će korisnici sami moći odabrati žele li da im se prikažu oznake „sviđa mi se“ ili ne, prenosi TechCrunch.

U novom testiranju osim značajke sakrivanja ili prikazivanja broja lajkova na tuđim objavama, korisnik može izabrati sakrivanje lajkova i na svojim objavama. Instagram navodi u obavijesti unutar aplikacije da se korisnici tako mogu u potpunosti usredotočiti na sadržaj koji gledaju.   

Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

Nove su značajke dostupne samo malom postotku globalnih korisnika te nije poznato do kada će testiranje potrajati ili hoće li se mogućnost sakrivanja lajkova u potpunosti proširiti Instagramom. Društvene mreže već neko vrijeme ciljaju na „like-free“ zonu, no kad god su tako nešto pokušali ostvariti u prošlosti, vrlo se brzo vratilo na staro jer lajkovi na društvenim mrežama ipak služe kao neka svojevrsna valuta, osobito za influencere i one koji se tako osjećaju.