eBayova aplikacija dobiva značajku za skeniranje Pokémon karata

Osim Pokémona, moći će se skenirati i Magic: The Gathering i Yu-Gi-Oh! Karte

Matej Markovinović petak, 9. travnja 2021. u 06:00

Stranica za online uslugu kupnje i prodaje, eBay, najavila je novu značajku za svoju mobilnu aplikaciju. Naime, radi se o novoj značajki koja omogućava korisnicima skeniranje Pokémon, Magic: The Gathering i Yu-Gi-Oh! karata, čineći proces njihove prodaje upola bržim.

Navedena značajka stiže krajem mjeseca, ali kako se navodi u tvrtkinoj objavi, na početku će podržavati samo Magic: The Gathering karte, dok podrška za skeniranje Pokémon i Yu-Gi-Oh! karata dolazi u svibnju.

Nakon što korisnik skenira kartu koju želi prodati, eBay će automatski s dobivenim informacijama napraviti oglas, a prodavač će moći dodati informacije poput fizičkog stanja karte, cijene ili fotografije.  

EBay također poboljšava samo iskustvo prodaje ili kupnje karata. Naime, prodavači više neće morati nuditi mogućnost povrata kupljene stvari kako bi se kvalificirali za najbolje ocijenjenog prodavača, a smanjuju i cijenu poštarine za slanje s eBayovom standardnom kuvertom.

U objavi se navodi da je prosječno 119 karata oglašeno svake minute na eBayu te da ih se u istom vremenu proda čak 90. EBay ističe informaciju da se prošle godine prodalo skoro 45 milijuna karata, a navode da će uskoro doći podrška i za druge vrste karata.