Microsoft Edge šalje URL-ove koje posjetite na Bing API

Microsoft Edge nudi određene usluge za poboljšanje iskustva pregledavanja weba, a jedna od njih je i praćenje omiljenih kreatora. Upravo je ta opcija sada izazvala dodatnu pozornost dijela korisnika

Tomislav Stanković srijeda, 26. travnja 2023. u 05:42
📷 Image: Denny Müller, Unsplash
Image: Denny Müller, Unsplash

Microsoft Edge nudi značajku praćenja kreatora koja je omogućena prema zadanim postavkama, a koju je u svakom trenutku moguće isključiti, čija namjera je bila obavijestiti Bing kada ste na određenim stranicama, kao što je npr. YouTube.

Korisnici Reddita su primijetili da Edge, barem što se toga tiče, ne radi ispravno, već gotovo svaku domenu koju posjetite šalje Bingu.

Značajka praćenja kreatora u Edge je stigla prošle godine, a osmišljena je kako bi omogućila praćenje omiljenih kreatora sadržaja na YouTubeu i diljem weba. Prilikom posjete određenog URL-a u adresnoj će se traci prikazati gumb za praćenje. Praćenjem jednog ili više kreatora stvara se feed sa njihovim najnovijim objavama koji olakšava praćenje sadržaja.

Microsoft je za The Verge rekao da istražuju navedeni problem. Dok se problem ne riješi opciju je moguće ručno isključiti u postavkama.