Stiže novi alat koji olakšava pretvaranje dužih YouTube videozapisa u Shorts

YouTube želi kreatorima sadržaja dodatno olakšati pretvaranje dužih videozapisa u kratke videozapise po uzoru na TikTok, dodavanjem novog alata “Edit into a Short” u svoju iOS i Android aplikaciju

Tomislav Stanković petak, 29. srpnja 2022. u 17:09
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Alat “Edit into a Short” omogućit će kreatorima da odaberu do 60 sekundi iz jednog od svojih videozapisa i prenesu isječak u Shorts editor, izravno iz aplikacije YouTube na iOS-u ili Androidu. Ondje mogu dodavati detalje poput teksta, filtera, kao i dodatne videozapise snimljene Shorts kamerom ili izvučene iz vlastitog kataloga fotografija.

YouTube navodi da će se objavljeni Short povezivati s cijelim videozapisom iz kojeg je izrezan, što bi Shorts moglo učiniti idealnim promotivnim alatom za duži sadržaj. Također, YouTube nastavlja testiranje opcija monetizacije za tu značajku. Ako gledatelj uživa u Shortu stvorenom ovim alatom, ne bi morao ići na kanal kreatora i tražiti cijeli videozapis nego će mu moći direktno pristupiti.

Alat “Edit into a Short” ne može se koristiti za videozapise drugih korisnika nego će se prikazati isključivo u izborniku "Create" kada ste na videozapisu kojeg ste sami postavili.

📷 Image: Google
Image: Google

Iako ova značajka vjerojatno neće u potpunosti zamijeniti klasični softver za uređivanje videozapisa kada je u pitanju stvaranje kratkih videozapisa, kao u slučaju kada kreator želi spojiti više isječaka iz istog videozapisa, mogao bi potaknuti kreatore da pogledaju svoj stariji sadržaj i vide postoji li nešto što bi dobro funkcioniralo kao Short, prenosi The Verge.