U Hrvatsku stigao Microsoft Rewards, program prikupljanja bodova vjernosti korištenjem Binga

Koristite li neke od Microsoftovih proizvoda i usluga, od sada možete prikupljati bodove vjernosti, a potom ih zamijeniti za nagrade ili popuste. Bodovi se prikupljaju pretraživanjem na Bingu

Sandro Vrbanus subota, 6. kolovoza 2022. u 13:56

Pretražujete li Internet putem Googlea ili možda Binga? Ako ste među velikom većinom onih kojima je zadana tražilica Google (ili neka druga), Microsoft će vas od sada pokušati "nagovoriti" da prijeđete na njihov Bing, i to ponudom koja je odnedavno aktivna i u Hrvatskoj. Njihov program Microsoft Rewards od ovoga je tjedna proširen na dodatnih 40 zemalja, među kojima se našla i Hrvatska. Tu su i susjedne nam Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Crna Gora, kao i ostatak Europe.

Imate li karticu za bodove?

Korisnici Microsoftovih usluga sada u svim ovim zemljama mogu početi prikupljati bodove vjernosti, i to korištenjem njihove tražilice Bing. U Irskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Japanu, Norveškoj i Švedskoj bodove mogu prikupljati i kupovinom aplikacija unutar Microsoft Storea.

U svim zemljama gdje je program Microsoft Rewards aktivan, prikupljeni se bodovi mogu kasnije zamijeniti za razne nagrade, kao što su poklon bonovi kod odabranih trgovaca. Ponude se razlikuju od tržišta do tržišta, a korisnici mogu odabrati i svoje bodove donirati u razne humanitarne svrhe.

Kako biste i sami počeli prikupljati njihove bodove, potrebno se prijaviti na ovom mjestu. Nakon prijave svojim Microsoft računom, nudi se niz aktivnosti vezanih uz Bing koje će vas lako i brzo uvesti u svijet njihovog programa vjernosti. Ponudit će vam se tako da instalirate Edge, pokušate isplanirati godišnji odmor putem Binga i slično – a svaka aktivnost povećavat će saldo prikupljenih bodova. Isto tako, svaka pretraga na Bingu donosi dodatna 3 boda, a svakih 500 bodova otključat će i novi "level", pa ćete kao korisnik i tu napredovati.

Kad je riječ o korištenju prikupljenih bodova, za početak se nude tek tri opcije: donacija humanitarnoj udruzi te poklon bonovi za League of Legends ili Roblox. Otkup bodova možete načiniti jednom kada ih prikupite barem tisuću.