Želite upravljati .hr domenom? CARNET ima natječaj upravo za taj posao

CARNET je objavio Poziv za iskaz interesa kandidata za imenovanje članica i članova Povjerenstva za upravljanje domenom .hr, na koji se mogu prijaviti neovisni informatički stručnjaci

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. travnja 2022. u 15:02

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, objavila je Javni poziv za iskaz interesa kandidata za imenovanje članica i članova Povjerenstva za upravljanje domenom .hr. Povjerenstvo za upravljanje domenom .hr nezavisno je stručno tijelo CARNET-a sastavljeno od pet članova, koje na prijedlog ravnatelja imenuje njihovo Upravno vijeće.

Povjerenstvo se imenuje na razdoblje od četiri godine. Posao mu je da donosi odluke iz područja primjene Pravilnika o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom ako pojedina odluka nije Pravilnikom stavljena u nadležnost druge osobe ili tijela. Drugim riječima, članovi povjerenstva donosit će odluke vezane za upravljanje našom nacionalnom vršnom domenom tijekom naredne četiri godine.

Tko se može prijaviti?

Za članove ovog Povjerenstva mogu biti imenovani kandidati koji su priznati stručnjaci iz područja relevantnih za primjenu Pravilnika. Na temelju trenutačno otvorenog javnog poziva, ravnatelj CARNET-a će predložiti Upravnom vijeću CARNET-a pet članova Povjerenstva od kojih:

  • jednog člana Povjerenstva iz reda radnika CARNET-a,
  • jednoga člana Povjerenstva iz reda neovisnih stručnjaka sa znanjima i iskustvom iz područja pravnih znanosti i informacijsko-komunikacijske tehnologije,
  • tri člana Povjerenstva iz redova neovisnih stručnjaka sa znanjima i iskustvom u području upravljanja nacionalnim domenskim prostorom Republike Hrvatske.

Više detalja o procesu prijave možete doznati na stranicama CARNET-a., a prijave se zaprimaju zaključno do 8. svibnja 2022. godine.