Konferencija Unlock Rab ponovno dovodi vodeća imena IT scene

IT konferencija Unlock Rab ove će godine biti organizirana treću godinu zaredom u terminu 27. – 29. svibnja, a ponudit će spoj stručnih predavanja, panela, intervjua i zabave

Bug.hr subota, 24. veljače 2024. u 14:11

Konferencija Unlock Rab prvi je put organizirana 2022. godine (prve godine naziv je bio "Rab Web Conference") i u dvije godine održavanja okupila je velik broj direktora, predavača, panelista, moderatora i polaznika iz redom renomiranih domaćih i stranih tvrtki, fakulteta i ustanova. Ove godine od 27. do 29. svibnja slijedi njezino treće izdanje.

Unlock Rab, sada već tradicionalno počinje svečanim otvaranjem na jednoj od odabranih atraktivnih lokacija u starom gradu uz glazbeni i zabavni program u večernjim satima. Drugi i treći dan rezervirani su za stručna predavanja u jutarnjim satima na teme digitalnog marketinga i developmenta dok su popodneva rezervirana za panele, intervjue i keynote predavanja o općenitim temama u svijetu IT-a.

Ove godine otvorenje konferencije održava se na istoj lokaciji kao i prethodne dvije godine a to je dvorište zvonika sv. Ivan u starogradskoj jezgri grada Raba. Događanje vodi službena voditeljica konferencije Maja Ciglenečki (HRT), dok će uz nju atmosferu zagrijati stand-up komičar Aleks Curać Šarić i DJ koj je zadužen za dobru atmosferu nakon protokolnog programa.

Drugi i treći dan bit će popunjeni predavanjima, intervjuima i panelima vrhunskih stručnjaka. Za Unlock Rab 2024. program se još uvijek slaže, ali već do sada su dogovorena neka od zvučnih imena u IT kao i u svijetu medija: Hrvoje Ćosić (Aircash, CEO), Ivan Bešlić (Sofascore, CEO), Nikola Kapraljević (Infinum, CEO), Petar Štefanić (novinar), Alan Đurić (Wire, COO/CTO & COFOUNDER), Dragan Petric (urednik vodećeg tehnološkog časopisa Bug), Bojan Mušćet (HT).

Ove godine organizatori očekuju i predavače iz velikih firmi poput Mashablea, Rimac technologies, Infobipa, Valamara, Maistre, HT-a, Komparea i ostalih.

Bit će tu i closing party uz poznato ime na DJ sceni, Vedrana Cara, voditelja Otvorenog radija i dobitnika Večernjakove ruže za radijsku osobu godine.

"Vjerujemo da smo naveli dovoljno razloga da posjetite najluđu IT konferenciju u Hrvatskoj i ne preostaje nam reći ništa drugo nego – vidimo se na Rabu!", poručuju organizatori.