Nakon WWDC-a Siri bi se trebala "opametiti" i dobiti "novi dom"

Apple je poslao službene pozivnice medijima za svoju developersku konferenciju, a Siri na pitanja o WWDC-u daje zanimljive odgovore

Sandro Vrbanus srijeda, 23. svibnja 2018. u 14:18

Appleova tradicionalna godišnja developerska konferencija bit će otvorena u utorak, 4. lipnja, u kalifornijskom San Joseu, a kompanija je poslala pozivnice za prezentaciju kojom će WWDC po običaju započeti. Iako smo od Applea navikli da nas zabavi s dizajnom pozivnica za svoje događaje i na kriptičan način najavi što bi se na njima novoga moglo doznati, ovoga puta to nije slučaj. Pozivnica sadrži generičku grafiku, te datum i vrijeme događaja, pa su znatiželjnici morali "hintove" potražiti drugdje – i pronašli ih kod Siri.

Appleova tehnologija virtualnog digitalnog asistenta u posljednje vrijeme prilično zaostaje za konkurentima, pa nije čudo da su u Cupertinu odlučili na WWDC-u obznaniti njezinu nadogradnju. Upitate li Siri ovih dana da vam kaže nešto o nadolazećem WWDC-u, odgovori će uključivati fraze poput "postat ću pametnija" ili "dobit ću novi dom" – što nagovještava kako softversku nadogradnju tako i, vrlo vjerojatno, nove HomePod uređaje. Jedan od odgovora spominje i nove glasove za Siri.

Osim toga, očekuje se kako će Apple na početku WWDC-a najaviti iOS 12, te nove inačice ostalih operativnih sustava (macOS-a, tvOS-a i watchOS-a). Neki predviđaju i ponešto novog hardvera, posebice novi, jeftiniji, HomePod ili iPad Pro s ekranom od ruba do ruba poput iPhonea X.

Otvorenje WWDC-a bit će moguće gledati uživo putem Appleovih stranica, a prezentacija će započeti u 19 sati po hrvatskom vremenu.