Sve je spremno za Digital Takeover 2020.

Na Zagrebačkom Velesajmu u organizaciji 24sata s glavnim sponzorom Hrvatskim Telekomom održat će se 13. ožujka summit & expo sa svjetskim i regionalnim stručnjacima

PR 24sata četvrtak, 5. ožujka 2020. u 22:00

Jedna od najvećih poslastica Digital Takeovera 2020. godine, mnogima će zasigurno biti predavanje Amerikanca Marca Randolpha. Suosnivač streaming servisa Netflix, na zagrebačkom će Velesajmu 13. ožujka dati konkretne primjere kako kompanije, male i velike, mogu učinkovito stvoriti atmosferu koja potiče inovacije, baš poput Netflixa. Randolph je trenutačno jedan od najvećih svjetskih financijskih i tehnoloških genija koji je pridonio promjeni načina na koji svijet konzumira medije. Na konferenciji će govoriti zajedno s još oko 40 predavača, ali i raznih državnika, vizionara, inovatora, tehnoloških izumitelja, financijskih i digitalnih eksperata i marketinških stručnjaka. Svoja znanja i projekte izložit će u tri paviljona u čak 20 sati programa.

Digital Takeover stiže i Stelarc, slavni umjetnik iz Australije, svjetskoga renomea, koji svojim projektima promiče filozofiju tehnologije i propituje granice ljudskih tjelesnih mogućnosti. Podsjetimo, Stelarc je na svojoj lijevoj ruci ugradio uho 2006. godine u umjetničke svrhe. Uho koje je dijelom ljudsko, a dijelom kirurški stvoreno, izrađeno je od biokompatibilnog materijala koji se često koristi u plastičnoj kirurgiji. Nakon što je ono transplantirano na njegovu ruku, tkivo i krvne žile su se stopile s materijalom i uho je postalo funkcionalnim dijelom njegova tijela. Ovog će puta na konferenciji otkriti svoju najnoviju tehnološku prezentaciju.

Stižu i kraljevi startupa Mate Rimac i Ivan Mrvoš, te Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i znanstvenik, Jan Gulliksen, savjetnik švedskog ministra za digitalizaciju te Lars Silberbauer, digitalni genije iz LEGO svijeta.

Pitate se kako će izgledati hrana 2030. godine? Predavanje na temu hrane u budućnosti imat će dr. Morgaine Gaye, svjetska futurologinja specijalizirana za prehrambenu industriju i autor prve zbirke radova o istraživanjima o prehrambenim trendovima. Hranu gleda iz različitih kuteva pa se tako njome bavi u društvenom, kulturološkom, gospodarskom, geopolitičkom smislu, ali i kroz prizmu trendova i brendiranja. Predviđa trendove do 10 godina unaprijed.

Uz Gaye će se još govoriti o hrani iako na posve drugi način jer na konferenciju stiže i Elias Aalto, suosnivač globalne kompanije za dostavu hrane Wolt. Tanja Bivic Plankar, predsjednica Blockchain Alliance Europe, mnoge će zainteresirati svojim predavanjem o blockchain tehnologiji.

Ne propustite ni predavanje Zlatka Dalića, jednog od najboljih svjetskih nogometnih trenera, kao ni predavanje Srinija Gopalana, član Uprave Deutsche Telekom AG za Europu.

Svi posjetitelji će u sklopu novog expo dijela dobiti ekskluzivan cjelodnevni uvid u najnovija tehnološka dostignuća. Na licu mjesta moći će testirati napredne tehnološke proizvode iz raznih industrija, a svoje inovacije će predstaviti više od 40 hrvatskih kompanija čiji su proizvodi danas traženi na svjetskom tržištu.

Cijeli popis izlagača i njihovih proizvoda pogledajte na www.digitaltakeover.hr.