WeAreDevelopers organizira najveću europsku AI konferenciju za developere u Beču

WeAreDevelopers najavljuje suradnju sa Microsoft korporacijom na organizaciji najveće AI konferencije za developere u Europi

Bug.hr četvrtak, 4. listopada 2018. u 21:47

Kongres WeAreDevelopersa i Microsofta će uz slogan "People. Code. AI." okupiti vodeće developere i IT eksperte iz domena umjetne inteligencije (AI), koji će prezentirati najnovije inovacije, odnosno dati odgovore na trenutno goruća pitanja na polju strojnog učenja.

Nakon velikog uspjeha postignutog s WeAreDevelopers Svjetskim kongresom (Beč) u svibnju  tekuće godine, uz sudjelovanje preko 8.000 developera, organizatori najavljuju novi događaj eksplicitno fokusiran na umjetnu inteligenciju (AI) za prosinac!

Sa 32 panela i 16 radionica, WeAreDevelopers i Microsoft su posebno motivirani da odgovore na potrebe za znanjem developera širom Evrope. Jedan od glavnih fokusa kongresa su odluke donesene uz asistenciju AI, te njihova pouzdanost. Kao sekundarni fokus, ističe se unapređenje korisničkih iskustava tokom korištenja softvera za strojno učenje.

Osim developera koji donose znanje i iskustvo iz prve ruke, na kongresu će biti prisutni i donosioci odluka u IT industriji kako bi dali vlastiti uvid u posljednje novosti u domenu razvoja interakcije između strojeva i ljudi, odnosno kako AI tehnologije mogu pomoći u kreiranju budućeg načina življenja.

WeAreDevelopers i Microsoft najavljuju suradnju

Za prvi kongres posvećen umjetnoj inteligenciji, WeAreDevelopers dovodi iskusnog partnera. Tokom nešto više od 25 godina, Microsoft provodi istraživanja i investira na ovom području u potrazi za vizijom demokratizacije umjetne inteligencije i upotrebe napretka koji donosi ova tehnologija, sada svima dostupna.

"U WeAreDevelopers kompaniji smo pronašli partnera koji dijeli istu viziju kao i mi. Ključna vrijednost za kreiranje bolje budućnosti je podjela stečenih znanja. Ova AI konferencija je veliki iskorak u tom smjeru," naglašava Dorothee Ritz, generalni menadžer Microsoft Austria.

Umjetna inteligencija se događa sada

Pametni gradovi, samovozeća vozila, agenti za online podršku koji komuniciraju sa korisnicima i uspješno rješavaju njihove probleme, odnosno sve što je nekad bilo znastvena fantastika, sada je realnost. Ipak, postoji još mnogo neodgovorenih pitanja, posebno kada su u pitanju automatizirane odluke koje donose računala.

"Partnerstvo između WeAreDevelopers i Microsofta omogućava nam da koristimo sinergiju kako bismo ovaj događaj učinili ekstremno intuitivnim i vrijednim u domenu znanja. Oba partnera iza sebe imaju veliko iskustvo koje se može prenjeti na način da se dodatno podstakne važnost konferencije," izjavio je Benjamin Ruschin, izvršni direktor i suosnivač WeAreDevelopers.

S ozirom na nešto manji format kongresa koji se isključivo fokusira na AI (2.000 očekivanih sudionika), organizatori napominju kako je važno posvetiti pažnju ranijoj registraciji dolaska, te je zbog toga osiguran duži period za kupovinu Sleepy Bird kotizacija po povoljnijoj cijeni od 279 eura. Više detalja potražite na službenim stranicama.