Steve Wozniak otvorio WeAreDevelopers 2018 konferenciju

U Beču je započela konferencija WeAreDevelopers koja okuplja oko 8000 programera iz 48 zemalja, a keynote je održao suosnivač Applea Steve Wozniak

Vinko Krištić srijeda, 16. svibnja 2018. u 12:48

U Beču je započela trodnevna konferencija pod nazivom WeAreDevelopers 2018. Ova masovna konferencija okuplja oko 8000 programera iz 48 zemalja, a ove godine se održava pod sloganom People Code Future. Tijekom naredna tri dana 250 predavača održat će velik broj prezentacija, panela i radionica.

Konferenciju je otvorio legendarni Steve Wozniak, suosnivač Applea. Ovaj glavni keynote održan je u najvećoj dvorani (4500 mjesta), a live streamom je prenošen u još šest drugih dvorana.

 
Are You Ready for WOZ ?!?!

Ovako se u dvorani dočekuje suosnivač Applea - Steve Wozniak #wearedevs

Posted by Bug.hr on Wednesday, May 16, 2018

Keynote je održan u formi intervjua, a Wozniak je odgovarao na mnoga pitanja – od onih kako je bilo u samim počecima prilikom pokretanja Applea, preko nezaobilaznog blockchaina i društvenih mreža, Elona Muska, umjetne inteligencije, pa čak sve do Kim Kardashian i Kayne Westa s kojima je navodno dobar prijatelj.

Wozniak se dotaknuo i blockchain tehnologije i kriptovaluta. Iako podržava sve vrste novih tehnologija i inovacija, priznao je da ga osobno ne zanima trgovanje kriptovalutama i konstantno praćenje burze. Bitcoin i Ethereum posjeduje u maloj količini isključivo kako bi tehnički proučavao blockchain tehnologiju.

Što se tiče AI (Artificial Intelligence), Wozniak je zaključio kako je točan dio "A" (artificial), a netočan dio "I" (intelligence). Teško je rekonstruirati inteligenciju ljudskog mozga i način kako funkcionira, stoga će proći puno vremena da umjetna inteligencija bude blizu ljudskoj.

Developere je posebno nasmijala njegova opaska o korištenju Facebooka, pa poslušajte:

 
Steve Wozniak about Facebook

Developere je posebno nasmijala Wozniakova opaska o korištenju Facebooka, pa poslušajte. Dolazite li u napast da jednostavno ugasite vaš FB profil? :) #wearedevs

Posted by Bug.hr on Wednesday, May 16, 2018

U sutrašnjem programu između ostalih sudjelovat će legendarni John Romero, ali i naš Mate Rimac. Uskoro vas očekuje i detaljniji osvrt.

Sve objave s konferencije možete pratiti ovdje.