Kriptovaluta nazvana poput novog soja koronavirusa bilježi strelovit rast

Ponekad bizaran svijet kriptovaluta pokazuje nam koliko je daleko otišla ljubav ulagača prema mogućnosti lake zarade – ovoga puta primjer je minorna kriptovaluta omicron

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 29. studenog 2021. u 06:00

Proteklih dana u svijetu je među ulagačima u dionice i kriptovalute zavladala nesigurnost. Ona je izazvana, među ostalim, pojavom novog soja koronavirusa, o kojem se još uvijek ne zna dovoljno, pa su se nesigurnost i neizvjesnost pretočili u rasprodaju – bitcoin i druge vodeće kriptovalute u tjednu Crnog petka prešle su u crveno.

Novi soj i istoimena kriptovaluta

No, u svemu se dogodio i jedan prilično bizaran slučaj. Nedugo nakon pojave i potvrde novog soja, Svjetska zdravstvena organizacija nadjenula mu je ime omicron. Ovaj je naziv preuzet iz grčkog alfabeta, kao i za ostale poznate sojeve do sada, i tu ništa ne bi bilo čudno da na tržištu ne postoji kriptovaluta istog imena.

Interes za omicronom širi se, da ne kažemo, viralno
Interes za omicronom širi se, da ne kažemo, viralno

U danima kada bitcoinu, ethereumu i ostalima pada vrijednost, minorna kriptovaluta omicron doživjela je porast vrijednosti – od preko 500%. Riječ je o digitalnom altcoinu lansiranome tek prije nekoliko tjedana, kojim se sada trguje po cijeni od oko 400 dolara za coin. Podržava ga tek jedna decentralizirana mjenjačnica u svijetu (SushiSwap).

Interes za ovom kriptovalutom u kratkom je vremenu generirao nešto preko 300.000 dolara prometa, no kako je riječ o zaista marginalnom projektu, teško da su se time obogatili mnogi. Vodeće svjetske kriptoburze čak nemaju niti dovoljno podataka o ovoj kriptovaluti da bi izračunale njezinu tržišnu kapitalizaciju.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi