Microsoft radi na kripto novčaniku unutar Edge preglednika

Microsoftov kripto novčanik unutar Edge preglednika, trebao bi omogućiti korisnicima da jednostavno čuvaju svoje kriptovalute. Iako su objavljeni dokazi da tvrtka uistinu testira tu značajku, trenutno nije poznato kada će ona postati dostupna za sve korisnike

Matej Markovinović četvrtak, 23. ožujka 2023. u 06:28
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iako je tržište kriptovaluta u padu, Microsoft se sprema integrirati kripto novčanik unutar svoga Edge preglednika. Kako od pouzdanih izvora doznaje The Verge, američki tehnološki gigant već je interno testirao tu značajku.

Kao svojevrsni dokaz da Microsoft uistinu nešto „kuha“, korisnik Twittera Albacore objavio je snimke zaslona koje prikazuju novčanik za kriptovalute unutar Edgea.

„Najnovije od upitnih, nadolazećih značajki za Microsoft Edge. Novčanik za kriptovalute. Nisam baš siguran što mislim o tome da se ovakva stvar ubaci u zadani preglednik“, napisao je Albacore u svojoj objavi.

Snimke zaslona pokazuju dodatne informacije, pa se tako može primijetiti da je riječ o Web3 kripto novčaniku, koji će biti spojen s decentraliziranim aplikacijama i navodno zaštićen od nesigurnih adresa ili programa. Korisnici će, također, biti u potpunoj kontroli nad svojim kriptovalutama, a moći će skupljati i NFT-e.

Uz sve to, Microsoft posebno ističe jednostavnost korištenja ovog kripto novčanika, prvenstveno zbog toga što će biti direktno integriran u Edge, bez dodatnih ekstenzija. Trenutno nije poznato kada će ova značajka postati dostupna svim korisnicima.