Održan treći Croatia XRP Community Meetup

XRP je šesta kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti u svijetu, iza BTC i ETH od preko 10.000 trenutno izlistanih na CoinMarketCap-u, a u Hrvatskoj postoji i skupina entizuijasta koja razmjenjuje iskustva i informacije upravo o toj kriptovaluti

Vlatko Matijević utorak, 19. listopada 2021. u 10:46

U centru Zagreba se po treći put okupila zajednica XRP fanova i entuzijasta. Meetup je održan u petak 16. listopada 2021. u Plaza baru na Kvaternikovom trgu, a temeljna svrha sastanka bila je razmjena iskustava i informacija te otvorena rasprava o temama iz kripto svijeta. XRP je šesta kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti u svijetu, iza BTC i ETH (od preko 10000 trenutno izlistanih na CoinMarketCap-u).

Meetup je pokrio razne zanimljive i aktualne teme, kao što su implementacija i upotreba XRP-a u svakodnevnom životu, sudski spor Ripple vs SEC, XRP i Flare network („smart contracts“) te pasivni prihodi u kriptu (Flare i Songbird)

Vrlo aktualna tema danas je i monetizacija web stranica putem mikroplaćanja u sustavu Coil (micropayments) te NFT-ovi i kripto airdropovi na XRPL-u, o čemu je također bilo riječi. Korištenje kripto novčanika (walleta) za čuvanje XRP-a neophodna je stavka za sve koji posjeduju kriptovalute, a članovi su raspravljali o najboljim opcijama za njihovu sigurnu pohranu. Jedna od tema bila je i Ripple vs SEC - zakonodavstvo i oporezivanje kripto valuta, te je bilo riječi i o budućnosti fintech industrije i kriptovaluta u tradicionalnom svijetu.

Zanima li vas XRP i želite li sudjelovati u sljedećem meetupu, pratite njihove kanale putem društvenih mreža: Instagram, Twitter, TikTok.