Predstavljena elegantna i tiha kućišta Silencio S400 i S600 tvrtke Cooler Master

Tvrtka Cooler Master predstavila je S400 i S600 kućišta iz linije Silencio koja nastavljaju naglasak na tišinu zahvaljujući tehnologijama za smanjenje buke te se baziraju na minimalističkom dizajnu

Matija Pavlić srijeda, 19. lipnja 2019. u 06:00

Tvrtka Cooler Master proširuje svoju ponudu tihih kućišta s dva nova modela iz njihove Silencio serije. To su kućišta Silencio S400 i Silencio S600 koja se mogu pohvaliti minimalističkim dizajnom i naprednim tehnologijama smanjenja buke. Odlikuje ih materijal koji će prigušiti eventualnu buku koju stvaraju hladnjaci, napajanje te diskovi ugrađeni unutar kućišta.

Što se tiče gornje strane kućišta korisnici mogu izabrati opciju smanjenja buke s obzirom da je i gornja strana kućišta izrađena od materijala koji upija buku ili pak u slučaju potrebe ukloniti gornju stranu kućišta radi boljeg hlađenja.

Vratašca s prednje strane izrađena su od čelika te također sadrže materijal koji upija buku, a isto tako mogu se otvoriti na dva načina (u dva različita smjera). Fleksibilni kavez (model S400) za smještaj diskova može se postaviti prema naprijed radi dobivanja više prostora za napajanje, natrag radi dobivanja više prostora za prednji ventilator ili čak u potpunosti ukloniti iz kućišta.

U kućišta su ugrađena dva Silencio FP 120 (PWM) ventilatora s gumenom oblogom za smanjenje vibracija. S400 može primiti grafičke kartice s dužinom do 319 milimetara, a S600 model grafičke kartice s dužinom do 398 milimetara.

Svaki od predstavljenih kućišta dolazi u dvije inačice, jedna s lijeve strane sadrži kaljeno staklo gdje su vidljive komponente unutar kućišta te druge gdje se s lijeve strane nalaze vratašca s dodanim materijalom za upijanje buke.

Što se tiče modela S400 cijena modela bez kaljenog stakla stoji 79,99 eura, a inačica s kaljenim staklom 89,99 eura. Osnovna inačica S600 modela bez kaljenog stakla stoji 89,99 eura, a inačica s kaljenim staklom 99,99 €. Na europsko tržište oba modela kućišta stižu početkom idućeg mjeseca.