Vrlo zanimljiv koncept novog Cooler Masterovog kućišta MasterCase SL600M koje oponaša - dimnjak

Cooler Master je na ovogodišnjem Computex 2018 sajmu predstavio nova računalna kućišta među kojima se našao i SL600M model iz nove SL serije

Stjepan Bilić utorak, 12. lipnja 2018. u 06:00

Cooler Master je na ovogodišnjem Computex 2018 sajmu predstavio između ostaloga i nova računalna kućišta. Jedno od njih dolazi pod nazivom MasterCase SL600M i dio je nove SL (Silent) serije računalnih kućišta.

Za početak recimo kako se MasterCase SL600M kućište od ostalih kućišta iz Cooler Masterove ponude izdvaja po svom specifičnom dizajnu te konstrukciji. Kao što se može vidjeti iz priloženih fotografija i videa, MasterCase SL600M odlikuju miran dizajn kojim dominira bočna stranica od kaljenog stakla.

Sa vanjske strane kućišta nalaze se futuristički paneli od aluminija, od gornjih, prednjih i bočnih panela pa sve do detalja poput nogara. Spomenimo i kako je gornji panel odvojiv od ostataka kućišta te kako se pričvršćuje pomoću magneta.

Zgodan dodatak su i senzori blizine koji će se pobrinuti da čim približite ruku USB portovima na prednjem panelu, isti i zasvijetle. Istu funkcionalnost imat će i Power tipka. Nakon što senzori ne budu očitavali pokrete osvjetljenje će se automatski ugasiti nakon deset sekundi. Prema trenutnim najavama ovo će ujedno biti i jedino osvjetljenje koje će se nalaziti na kućištu što će svakako pozdraviti ljubitelji minimalizma, a kritizirati ljubitelji RGB-a.

Što se konstrukcije tiče, kućište je izvedeno na način da ima svojstva dimnjaka, odnosno njegovo hlađenje koristi specifičnosti dimnjaka. S donje strane kućišta nalaze se dva 200-milimetarska ventilatora koji ubacuju hladni zrak unutar kućišta dok se topli zrak izbacuje kroz otvore na gornjoj strani kućišta.

Za razliku od ostalih kućišta, Cooler Master je napajanje ovog puta smjestio s prednje strane kućišta. Također PCI komponente se kod ovog modela postavljaju okomito čime se poboljšava protok zraka i hlađenje procesora. No PCI utore je moguće prema želji i zarotirati za 90 stupnjeva (u vodoravan položaj) čime ćete promijeniti poziciju grafičke kartice te tako poboljšati njeno hlađenje, ali i svega ostalog u kućištu.

Što se ugradnje HDD ili SSD uređaja tiče, prostora ne nedostaje – moguće je ugraditi do četiri 3,5-inčna HDD i šest 2,5-inčnih SSD uređaja. MasterCase SL600M kućište na tržištu bi se trebalo naći tijekom listopada 2018. godine po cijeni od 299 USD.