Nova linija ASUS prijenosnih računala Zenbook i Vivobook dolazi s EVO certifikatom

Procesori bi trebali omogućiti bolje performanse čak i kod pristupačnih prijenosnih računala kao što su Vivobook 14X/15X OLED (X1403/1503) nego što je to bilo moguće kod prethodnih generacija

Tomislav Stanković četvrtak, 22. rujna 2022. u 05:33

Povećanje performansi prijenosnih računala bez povećanja dimenzija izazov je s kojim se Asus uhvatio u koštac s novom linijom tankih i laganih prijenosnih računala Zenbook i Vivobook za 2022. godinu koja sada nudi više EVO modela nego ikad prije zahvaljujući karakteristikama najnovije 12. generacije procesora Intel-Series, sa specifikacijama toplinske snage (TDP) do 45 W i tehnologijama kao što su ASUS IceCool i AAS Ultra.

Toplinski modul dolazi s dvojnim Asus IceBlade ventilatorima i dvojnim cijevnim izmjenjivačima topline za bolje hlađenje i tihi uredski rad u načinu rada Whisper, a 3D plus isparivačke komore s AAS Ultra (Active Aerodynamic System Ultra) dizajnom nude 30% veći protok zraka.

Veći protok zraka u modelima Zenbook Pro 16X OLED i Zenbook Duo 14X OLED postiže se mehanizmom koji podiže stražnji dio tipkovnice ili sekundarnog zaslona osjetljivog na dodir zahvaljujući kojima Asus može koristiti procesor Intel Core i9 ili Nvidijinu grafičku karticu GeForce RTX 3060 u vrlo tankim prijenosnim računalima ne strahujući od problema s odvođenjem topline.

„Inovacije koje su inženjeri tvrtke primijenili u našim najnovijim prijenosnim računalima, surađujući s našim partnerima iz tvrtke Intel, omogućile su stvoriti nevjerojatne proizvode za 2022. godinu. Njihov rad na tehnologijama hlađenja i izradi kućišta vrlo je važan, ali i izazovan zadatak. Ponekad su poboljšanja nevidljiva za korisnike, ali nam pomažu ostvariti zadivljujuće performanse, dok prijenosna računala i dalje ostaju kompaktna i lagana, a upravo to kupci očekuju od svojeg sljedećeg prijenosnog računala”, izjavio je Jeff Lo, glavni direktor tvrtke Asus East EMEA.

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

EQ subwoofer

MONITOR AUDIO MRW-10

10" MMP II zvučnik, 100W RMS, klasa D pojačala, DSP obrada, 50 – 120 Hz, tri unaprijed postavljene postavke načina EQ.

3.689 kn 489,61 € Kupi

HEOS soundbar

DENON HOME SB550

Iskustvo kućnog kina, jednostavan industrijski dizajn, Wi-Fi, bluetooth, 3D zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X.

3.899 kn 517,49 € Kupi